Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

To 5o φεστιβάλ παραδοσιακού χορού 3ης ηλικίας

Το 2013 για τη Νέα Μηχανιώνα είναι ένα επετειακό έτος, καθώς συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από την ίδρυσή της. Γιαυτό  και το “5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας ” που θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου, είναι μια από της εορταστικές εκδήλωσες μνήμης του δήμου Θερμαϊκού  για την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Μηχανιώνας.

Το “5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας ”, από τα  ΚΑΠΗ του  δήμου Θερμαϊκού, αυτή η πολιτιστική εκδήλωση μνήμης, θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο  (Πεύκα) της
Ν. Μηχανιώνας, όπου όλοι μαζί, παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα τραγουδήσουν ,θα χορέψουν και  θα αναβιώσουν έθιμα του τόπου.
Πρόκειται για μία Πανελλήνια Συνάντηση των Κ.Α.Π.Η,  που έχει τις απαρχές της στο 2008, από τότε επαναλαμβάνεται στη Ν. Μηχανιώνα σε ετήσια βάση και η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει αναχθεί πλέον σε θεσμό.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι οι κάτοικοι να θυμηθούν και να γνωρίσουν μέσα από τους χορούς και τα έθιμα, τους απλούς εκείνους ανθρώπους που υπήρξαν πρωταγωνιστές του νέου ξεκινήματός , υπηρετώντας έναν, από τους κύριους στόχους , αυτόν της προβολής , της διατήρησης και της διάδοσης της ελληνικής πολιτιστικής μας  κληρονομιάς. Tο Φεστιβάλ, είναι μία γιορτή, αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Παράλληλα, αποτελεί και πόλο έλξης των συνδημοτών, αλλά και ανθρώπων άλλων περιοχών, καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός συμμετοχών (12 ομάδες ) και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός θεατών.
Στο φεστιβάλ μετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των ΚΑΠΗ Λαγκαδά,  Ασσύρου,  Πυλαίας, Κουφαλίων,  Επανομής, Νέας Μηχανιώνας, του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Λαγκαδά, η Χορευτική Ομάδα Τοπικής Κοινότητας Χρυσαυγής, το Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μηχανιώνας ‹Μηχανιώτες›
Ως δείγμα καλής φιλοξενίας και περίσσιας αγάπης αυτών των ανθρώπων, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.  Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας, θα προσφέρουν στα φιλοξενούμενα Κ.Α.Π.Η, χειροποίητα αναμνηστικά, δίνοντας ένα παραδοσιακό χρώμα στη φιλοξενία αυτή.
Πρέπει τέλος να τονισθεί, πως η συμβολή των μελών, των Κ.Α.Π.Η. Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, υπήρξε αποφασιστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.