Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για κεραίες της Μηχανιώνας

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θ.Κωνσταντινίδης, ζητούν άμεση αποξήλωση κεραιών που στήθηκαν δίπλα σε σπίτια και σχολεία  
Εφιάλτης για τη Ν.Μηχανιώνα οι κεραίες, κρυφές (αριστερά)
και φανερές γιγαντοκεραίες (δεξιά) που δημιουργούν κινδύνους
Tην άμεση απομάκρυνση των κεραιών που έστησαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στη Νέα Μηχανιώνα, δίπλα στις κατοικίες και τα σχολεία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή σήμερα Παρασκευή, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Υγείας. Οι δύο βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ζητούν όχι μόνο τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και την άμεση αποξήλωση των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ:
Οι κάτοικοι και τοπικοί φορείς της Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού της Π.Ε. Θεσσαλονίκης εκφράζουν έντονη ανησυχία για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των ίδιων από το σύστημα κεραιών της Cosmote, που εγκαταστάθηκε στις αρχές Ιούνη στην ταράτσα οικοδομής, σε απόσταση μόλις 5 μέτρων από το Λύκειο και 25 μέτρων από τα δύο γυμνάσια, το 2ο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, που σε συνδυασμό με τους τρεις γιγάντιους πύργους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι λειτουργούν δίπλα στα κοιμητήρια της Ν. Μηχανιώνας, κάνουν πλέον εφιαλτική τη ζωή τους.
Ήδη οι κάτοικοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητώντας την απομάκρυνση των παραπάνω κεραιών από την πόλη τους και σε πρόσφατο υπόμνημα τους προς το Δήμο Θερμαϊκού, που φέρει πάνω από χίλιες υπογραφές, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγωνιούμε για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας, πολύ περισσότερο που ανάμεσά μας υπάρχουν νήπια, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς με βηματοδότη, φιλάσθενα άτομα, υπερήλικες και κυρίως εκατοντάδες μαθητές. Θα σας είναι δε γνωστές οι επιπτώσεις αυτών των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 3D, σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία…».
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν για την άμεση αποξήλωση των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού.


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.