Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Γίνεται "πυροπροστασία" χωρίς προσωπικό και μηχανήματα;

Πώς να κάνεις πυροπροστασία δίχως προσωπικό; Χωρίς τα απαραίτητα υλικά πυρόσβεσης; Με αδυναμία πρόσληψης των κατάλληλων ανθρώπων; Δίχως υγρά καύσιμα για να κινήσεις κάποια βυτιοφόρα;

Το θέμα το έθιξε μαζί με άλλους εκπροσώπους των ΟΤΑ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής στη σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Πυροπροστασία ίσον πρόληψη… και η πυροπροστασία είναι το σημαντικότερο, αποτελεσματικότερο και το λιγότερο δαπανηρό μέτρο για όλους μας. Ο κατάλληλος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής μας, ο οποίος ενισχύεται με τις τακτικές συσκέψεις, όπως αυτή, είναι αυτός που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη διάθεσης επαρκών κονδυλίων,  στην έλλειψη προσωπικού και, κυρίως, στην αδυναμία πρόσληψης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, δήμαρχοι και εκπρόσωποι κρατικών φορέων είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.
Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, ο δήμος Θερμαϊκού, και ειδικότερα η αντιδημαρία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις και βρίσκεται σε εγρήγορση, με σκοπό την ασφαλή αντιμετώπιση κάθε περιστατικού πυρκαγιάς ενόψει αντιπυρικής περιόδου, που φέτος, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να είναι δύσκολη.

Ήδη, με πρωτοβουλία του δημάρχου και εντός των επομένων ημερών, προγραμματίζεται συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής, με συμμετοχή σωματείων και εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.