Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γιατί τη Συμπολιτεία;

του Παναγιώτη Γ. Κίρκου*
Η ανανέωση και αναζωογόνηση που χρειάζεται ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη είναι απαραίτητη. Το συζητάμε μαζί σε όλο το Δήμο από χωριό σε χωριό. Η σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ακόμη μεγαλύτερη σήμερα που απαιτείται όραμα και λύσεις. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες που αφουγκράζονται τον παλμό των δημοτών και της εποχής. Έχουμε ανάγκη από συνέπεια λόγων και έργων. Από διάθεση για προσφορά, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα για την πρόοδο του Θερμαϊκού.

Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού δεν υπόσχεται. Η Συμπολιτεία δεν έχει απλά ως στόχο να “πάρει” το Δήμο. Η Συμπολιτεία επιδιώκει και μπορεί να δώσει το Δήμο στους δημότες και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κατοίκων του Θερμαϊκού. Να δώσει φωνή σε όσους μέχρι σήμερα δεν ακούγονται.
Με τη συμμετοχή όλων στις εκλογές διασφαλίζουμε ότι ο Δήμος θα είναι ανοικτός στους δημότες. Ότι μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή μας.
Με ανοιχτά πεζοδρόμια, καθαρά πάρκα και ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά μας. Σε ένα Δήμο, όπου ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο και η συμμετοχή αναδεικνύεται μέσα από συλλογικές δράσεις. Σε παραλίες ανοικτές με πρόσβαση για όλο τον κόσμο. Με δημιουργικές προτάσεις που δίνουν την ελπίδα στον τόπο. Με ανοιχτές συνελεύσεις και αρμοδιότητες στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Με σεβασμό στον πολίτη. Σε έναν σύγχρονο και ανοικτό Δήμο.
Σε όλα αυτά που κάνουν την προσπάθειά μας, αγώνα για την αξιοπρέπεια και την προκοπή του τόπου.
Η Συμπολιτεία στις εκλογές αυτές δεν επιδιώκει να αποκτήσει το σεβασμό κομματικών παραγόντων. Διεκδικεί να βγάλει τους δημότες από την εσωστρέφεια, να αποτελέσει την έκφραση των αγωνιών των νέων και να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή την ημέρα των εκλογών. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Και όχι απλά να κερδίσουμε τις εκλογές για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Για μας νίκη είναι να εκφραστεί ο δημότης με βάση τις ανάγκες του και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο του τόπου μας.
Για να σταματήσει να υπάρχει εγκατάλειψη στο Δήμο. Για να σπάσει το απόστημα της προεκλογικής παροχολογίας και της επιλεκτικής μνήμης.
Για να επανέλθει στο προσκήνιο το βασικό ζητούμενο.
Η αυτοδιοίκηση του τόπου μας από τους ανθρώπους του με βάση τις ανάγκες όλων.
Στόχος της Συμπολιτείας είναι να επαναφέρει την πολιτική στο Θερμαϊκό και να απαλλαγούμε από νοοτροπίες που απευθύνονται σε μία εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Για να έχουμε το Δήμο που μας αξίζει, να μπορούμε να ελπίζουμε και να δώσουμε προοπτική στον τόπο.


*Ο Παναγιώτης Κίρκος είναι δικηγόρος – Μέλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.