Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Εδώ οι καλές ασφάλειες, εδώ οι καλές ασφάλειες….»

Σε ρόλο πλασιέ ασφαλιστικής εταιρείας εμφανίστηκαν Δήμαρχος και Δημοτικοί σύμβουλοι στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής για να παρουσιάσουν πρόγραμμα ασφάλισης μαθητών στους διευθυντές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Άκρως αποκαλυπτικός ο λόγος του δημάρχου για το πώς αντιμετωπίζει τα οξυμένα προβλήματα  εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης, και όχι μόνο της εκπαίδευσης, αναζητώντας χορηγούς  αντί της διεκδίκησης  από τον κρατικό προϋπολογισμό, εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
 Έτσι πληροφορηθήκαμε ότι για να έχουν θέρμανση τα σχολεία, να εξοπλιστούν τα νηπιαγωγεία κλπ εξαρτάται από την καλή θέληση των χορηγών, τους οποίους κατονόμασε (μεγάλες εταιρείες).
 Στον λόγο του  ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί αντιτάχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στην προσπάθεια του να εισάγει χορηγό στα σχολεία. Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αρνιόταν να δώσουν τον λόγο σε εκπροσώπους  του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών υπαίθρου Θεσσαλονίκης που είχαν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τους ενάντια στην είσοδο χορηγών στα σχολεία, πάγια θέση του εκπαιδευτικοί κινήματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μοίρασε την παρακάτω ανακοίνωση καλώντας εκπαιδευτικούς και γονείς να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία και ασφάλιση.

Έξω οι ιδιώτες από Υγεία – Ασφάλιση.
   Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική. Δίνει εξετάσεις στο σύστημα και πρέπει να βαθμολογηθεί με άριστα. Μόνο που σε αυτή της την προσπάθεια ζητάει και συνενόχους. Προσπαθεί να τους βρει, όπως και έκανε και παλιότερα με τα τηγανέλαια, στο χώρο του δημόσιου σχολείου, στους μαθητές στους γονιούς και στους δασκάλους. Τους καλεί να γίνουν ο συρμός και ο στυλοβάτης μαζί για το πέρασμα της ιδιωτικής ασφάλισης, και σαν αντίληψη και σαν πρακτική. Έτσι, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και δημοτικών, καθώς και εκπροσώπους των συλλόγων γονιών σε σύσκεψη για να πουλήσει την πραμάτεια της μια ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά το γνωστό δέλεαρ αξιοποιείται και σε αυτήν την περίπτωση. Η ασφάλιση των μαθητών θα γίνει δωρεάν.
 Με το τρόπο αυτό εξυπηρετείται ταυτόχρονα και η εφαρμογή της πολιτικής που θέλει τα μονοπώλια, σπόνσορες. στη κατά τα άλλα δημόσια εκπαίδευση, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο ακόμα και για την παρέμβασή τους στο ίδιο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, με στόχευση τη παραγωγή αυριανών εργαζόμενων χωρίς ουσιαστικές γνώσεις και καμιά πρόθεση αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους.
 Στην ουσία η δημοτική αρχή καλεί διευθυντές, δάσκαλους και γονείς, να διαφημίσουν την ιδιωτική ασφάλιση, να γίνουν και αυτοί συνοδηγοί στο άρμα της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας και ασφάλισης, προωθώντας τα κέρδη των παραμάγαζων της υγείας και αυξάνοντας το πελατολόγιό τους. Στην ουσία τους καλεί να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά μας ότι η δημόσια υγεία είναι πια παρελθόν, πρέπει να την ξεχάσουν, ή να μην την γνωρίσουν ποτέ. Οι κατακτήσεις των γονιών και των παππούδων τους που θα έπρεπε να απολαμβάνει και η δικιά τους γενιά και μάλιστα περισσότερες, πρέπει να μείνουν άγνωστες. Η περίθαλψη και η ασφάλιση των παιδιών του νηπιαγωγείου, πρέπει να ξεκινήσει με ένα ιδιωτικό ασφάλιστρο. Εδώ βρίσκεται η στόχευση της διοίκησης. Στον αντίποδα πρέπει να βρεθεί η απάντηση του συνδικαλιστικού και γονεϊκού κινήματος.
 Το έγκλημα σε βάρος της Υγείας, οι άγριες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και τελικά η υπονόμευση της υγείας των λαϊκών οικογενειών ανοίγει την όρεξη και το πεδίο δράσης στις διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες. Κάθε δραστηριοποίηση όμως του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας, των συντάξεων υπονομεύει το δικαίωμα του λαού στη Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση. Φέρνει μαζί της τα επιχειρηματικά κριτήρια, τα όρια στο τι παροχές δικαιούται κανείς, που αν τις ξεπεράσει, πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του.
Καλούμε τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονιών να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε όσους επιβουλεύονται το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία.
Να μην παίξουν το ρόλο του δούρειου ίππου.
Να βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα.
* Εκεί που θα ζητήσουμε την ανάκτηση όσων μας στέρησαν τα τελευταία χρόνια.
* Εκεί που θα καταδικάσουμε την πολιτική που συνειδητά έχει υποβαθμίσει το δημόσιο τομέα υγείας.
* Εκεί που θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου σε δημόσιες, δωρεάν και αναβαθμισμένες παροχές Υγείας, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, τη δυνατότητα να παρέχονται σήμερα.
* Εκεί που θα διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση κάθε πληρωμής.

Εκεί κρίνεται το δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.