Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στόχος των εμπρηστών τα βιβλία στο 2ο Γυμνάσιο!

Πλήρες ρεπορτάζ για την εμπρηστική επίθεση


Οι βάνδαλοι που πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης τις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, απέβλεπαν μεταξύ των άλλων και στην καταστροφή των βιβλίων, τα οποία υπήρχαν στους χώρους του σχολείου. Γιαυτό και εκδήλωσαν την καταστροφική μανία τους σε μία αίθουσα όπου υπήρχαν μεγάλες στοίβες βιβλίων τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν στους μαθητές κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Το έργο των βανδάλων που θυμίζει Μεσαίωνα
Έτσι, στην αίθουσα αυτή πέταξαν εύφλεκτο υγρό (βενζίνη, πετρέλαιο ή κάτι τέτοιο) στο σημείο που ήταν στοιβαγμένα τα βιβλία, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και άλλα καψαλίστηκαν ή μαύρισαν από τη φωτιά, με συνέπεια να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.
Οι βάνδαλοι, κατέστρεψαν επίσης ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανήματα ήχου, καθίσματα και θρανία, ενώ παρέδωσαν στις φλόγες και κατέκαψαν  μία προκατασκευασμένη αίθουσα, στην αυλή του 2ου Γυμνασίου, όπου επίσης υπήρχε αρκετός εξοπλισμός.
Όλο το πρωϊ, κλιμάκιο της Γενικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βρισκόταν στους κατεστραμμένους χώρους του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας, προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία, ακόμη και γενετικό υλικό, προκειμένου να οδηγηθούν στον εντοπισμό των δραστών.
Από τα διάφορα ευρήματα που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ασφάλειας, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η ομάδα των βανδάλων, που μάλλον βρισκόταν όλη τη νύχτα στον εύκολα προσπελάσιμο αυλόγυρο του σχολικού συγκροτήματος, αφού επιδόθηκαν σε άγρια κατανάλωση αλκοόλ, τα ξημερώματα πέταξαν τις βόμβες μολότοφ στην προκατασκευασμένη αίθουσα και τις αίθουσες του κεντρικού κτιρίου όπου ήταν αποθηκευμένα τα βιβλία και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Κάτοικοι της περιοχής γύρω από το σχολικό συγκρότημα, ανέφεραν στους αστυνομικούς το συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ αυτής της επίθεσης των βανδάλων με τις υπόλοιπες εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, δεδομένου ότι και τα τέσσερα περιστατικά εμπρησμού που καταγράφτηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, σημειώθηκαν την ίδια περίπου χρονική στιγμή, τις ώρες μεταξύ 4:30 με 6:00 το πρωϊ.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού στο σημείο της καταστροφής
Λίγο μετά την κατάσβεση της φωτιάς, τους χώρους επισκέφθηκε πολυμελές κλιμάκιο της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή, τους αντιδημάρχους Παιδείας κ.Κώστα Βογιατζή και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννη Τσακμάκα, την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Μαίρη Λιόλιου κ.α.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού μιλώντας στον «Φάρο του Θερμαϊκού» δεν έκρυβε την ανησυχία του για τη δράση αυτής της ομάδας των βανδάλων, δεδομένου ότι μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών είναι η τέταρτη εμπρηστική επίθεση στην περιοχή. Η αρχή έγινε σε τρία κενά οικόπεδα της περιοχής, όπου σημειώθηκαν εμπρησμοί, με την τοποθέτηση εύφλεκτων υλικών, με συνέπεια να απειληθούν ακόμη και σπίτια. Για να φτάσουμε στο σημερινό σοβαρό  περιστατικό που δείχνει και τη νοοτροπία των άγνωστων δραστών.
Ευτυχώς από τη μανία των εμπρηστών γλύτωσε η... μπασκέτα!
Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής, κατά μία σύμπτωση, ο εμπρησμός του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας σημειώνεται σε μέρες κατά τις οποίες συζητείται η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. «Σκεφθείτε τι θα γίνεται στα σχολεία όλης της χώρας δίχως αστυνόμευση και έλεγχο», παρατηρούσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

1 σχόλιο:

  1. .....οπως επισης δεν ειναι τυχαιο οτι καποια παιδια με μαυρα , προτειναν εαυτους για τη συγκεκριμενη εργασια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.