Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τι λένε Μαυρομάτης και Οικονομίδης για τον εμπρησμό

Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους πολίτες, προκάλεσε η πρωτοφανής εμπρηστική επίθεση, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, με συνέπεια να καταστραφούν ολοσχερώς αίθουσες διδασκαλίας και οπτικοακουστικό υλικό αλλά και να πυρποληθούν σχολικά βιβλία τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν στους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης και Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, μίλησαν με αποτροπιασμό για τη βάρβαρη αυτή ενέργεια. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα είχαμε φιλοξενήσει δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή και του προέδρου της δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστή Κούτουκα.

Ο Γιάννης Μαυρομάτης
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, με δήλωσή του στον «Φάρο του Θερμαϊκού» εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της ενέργειας αυτής, επισημαίνοντας το πόσο καταστροφική θα είναι η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
«Χαίρομαι που η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή της συνεδρίαση, κινήθηκε στο πνεύμα της πρότασης που μείς διατυπώσαμε χτες στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για δυναμικές ενέργειες αντίδρασης , ώστε να μην καταργηθεί η δημοτική αστυνομία και να μην συρρικνωθεί και άλλο το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Μαυρομάτης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, επισήμανε παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και των πολιτών.

Ο Λάκης Οικονομίδης
Ιδιαίτερα συγκινημένος, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, όταν πληροφορήθηκε την είδηση για τον εμπρησμό του 2ου Γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας.  Όχι μόνο εξαιτίας της συγκινησιακής φόρτισης, ως μιας προσωπικότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως διότι ως εκπαιδευτικός που είναι, είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στο 2ο Γυμνάσιο, διδάσκοντας τα παιδιά αλλά και ως διευθυντής του.
«Θέλω να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για την αποτρόπαια αυτή ενέργεια. Δικαιολογημένα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: Που πάμε και τι κάνουμε ως κοινωνία, όταν βρίσκονται άτομα τα οποία πυρπολούν ένα σχολείο και καίνε καταστρέφοντας σχολικά βιβλία», μας είπε ο κ.Οικονομίδης, υπογραμμίζοντας την αυξημένη ευαισθησία του για το συγκεκριμένο σχολείο, που όπως λέει το αγάπησε από τα χρόνια που υπηρέτησε σ΄αυτό.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Επανομής δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα από την Πολιτεία για τη φύλαξη των σχολείων, όπου διαπλάθονται οι πολίτες του αύριο. Χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ολέθριο λάθος» την απόφαση για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. 

Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.