Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Κατά των απολύσεων στους δήμους η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Κατά των απολύσεων και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δομών του δήμου, τάσσεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού», υπογραμμίζοντας ότι το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, μας αφορά όλους.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:
Οι απολύσεις θα φέρουν πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών  ώστε με την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο να ενισχυθεί η κερδοφορία του, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη. Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσαν οι δημοτικές αρχές.
Όσοι εργάζονται στη Δημοτική αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους, καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού και καταστολής.
Οι καθαρίστριες είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν αλλά να μονιμοποιηθούν με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί η δουλειά με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές που αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική τους, τους νόμους τους και την εξουσία τους. Απαντάμε ενιαία στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης – ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία και εργασιακή σύμβαση.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
  • Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία με καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.
  • Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας, ως υπηρεσίας του δήμου, με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και των χωριών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
  • Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν.
Ο λαός συνολικά χρειάζεται να αντιπαλέψει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να μην πέσει στην παγίδα του ψεύτικου και επικίνδυνου διαχωρισμού σε "δημόσιους-ιδιωτικούς", "εργαζόμενους-άνεργους". Σα μια γροθιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης -ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου