Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι "τυφλοί", οι "μονόφθαλμοι" και οι "μεσίες"

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από τις χτεσινές προειδοποιήσεις μας για τον κίνδυνο να οδηγηθούμε στις δημοτικές εκλογές σε κλίμα χουλιγκανισμού και κιτρινισμού και να, έσκασαν μύτη κάποιοι όψιμοι «σωτήρες», αποκαλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους άλλους ως «τυφλούς» και άλλους ως «μονόφθαλμους».

Ευτυχώς οι πολίτες έχουν ακόμη μνήμη και κρίση. Και ξέρουν πολύ καλά ότι αυτοί οι αυτοπροβαλλόμενοι ως «ανεξάρτητοι νέοι πολιτικοί  με νέες προτάσεις, σκέψεις και τάσεις» είναι κατασκευασμένοι από τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δοκιμάσθηκαν χρόνια τώρα και απέτυχαν παταγωδώς. Και όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και στα 2,5 χρόνια που άσκησαν διοίκηση.
Είναι απολύτως θεμιτό να επιδιώκει κάποιος να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του, ώστε να καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου ή να αποκτήσει άλλα αξιώματα. Αρκεί να πολιτευθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και κυρίως, μακριά από χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Αν σκοπεύουν να πορευτούν με αυτό τον τρόπο μέχρι τις εκλογές, ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα, χρησιμοποιώντας κομματικές ταμπέλες, εκλιπαρώντας για κομματικές στηρίξεις και αυτολιβανιζόμενοι ως «μεσίες», θα εισπράξουν τα επίχειρα της στάσης τους αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.