Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σφοδρή επίθεση Μαυρομάτη κατά της διοίκησης του δήμου

Σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού την οποία κατηγορεί ως «ανίκανη να αντιμετωπίσει ακόμη και τα αυτονόητα», εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, με άρθρο υπό τον τίτλο «Πετάμε στα σκουπίδια δουλειά δεκαετιών», που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» την οποία εκδίδει η παράταξή του.

Ο κ. Μαυρομάτης ισχυρίζεται ότι «άνθρωποι με εγνωσμένη εμπειρία στο πεδίο της αυτοδιοίκησης εγκαταλείπουν το σκάφος άρον άρον διότι θεωρούν ότι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στους ψηφοφόρους συμπολίτες μας». Υποστηρίζει δε πως «η σύγχρονη ιστορία της αυτοδιοίκησης θα γράψει με μαύρα –μάλλον με κατάμαυρα- γράμματα τη σημερινή διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Από ανικανότητα; Κυρίως. Από έλλειψη βούλησης; Σίγουρα. Από ατολμία; Ασφαλώς. Όλα αυτά, μαζί και ταυτοχρόνως, είχαν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Να χάσει ο δήμος Θερμαϊκού πολλές ευκαιρίες μέσα στην κρίση. Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από χίλια δυό πρωτόγνωρα για τη σοβαρότητα και την κρισιμότητά τους προβλήματα, που οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν και κάθε σπίτι μετράει τις πληγές του από την ανεργία και τη μείωση των εισοδημάτων ο δήμος Θερμαϊκού κατέκτησε μια πρωτιά: Δεν κατάφερε να ανακουφίσει κανέναν. Αντίθετα λειτούργησε ως ένας ακόμη μηχανισμός οικονομικής αφαίμαξης χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Χωρίς την παραμικρή προσφορά, ούτε καν στα στοιχειώδη και τα αυτονόητα».
Απαντώντας στη ρητορική ερώτηση «τι μπορούσε να γίνει», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατηρεί ότι δεν ακολουθήθηκε η εμπειρία και η πρακτική άλλων δήμων όμορων και μη της περιοχής, που στέκονται δίπλα στους πολίτες με πολλαπλούς τρόπους, με συσσίτια και τα λελογισμένα προγράμματα αγορών χωρίς μεσάζοντες και από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα αθλητικά κέντρα.
Τέλος στο άρθρο του ο κ. Μαυρομάτης κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες ως υπηκόους με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα. Παρατηρώντας ότι μέσα σε 2,5 χρόνια χάθηκαν σχεδόν όσα είχαν κερδηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Και καταλήγοντας αποκαλεί το δήμο Θερμαϊκού ως «ένας δήμο – μπάχαλο και μια δημοτική αρχή πραγματικό ναυάγιο». Για να προσθέσει ότι η παράταξή του προτείνει ρεαλιστικές λύσεις «με την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα θα σωθεί ότι είναι δυνατόν να σωθεί μετά από αυτή τη λαίλαπα ανικανότητας, ανοργανωσιάς και αδιαφορίας».
Αναμένεται η απάντηση της διοίκησης του δήμου στα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.