Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η πλειοψηφία του λαού λέει "ΟΧΙ" στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Tο κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με ποσοστό 58% έναντι μόνο 30% που τάσσεται υπέρ του κλεισίματος. Μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό (32%) να διαφωνεί.

Κατά τα άλλα, οριακό προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει  28%. Τρίτο κόμμα
αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5% και τελευταία η ΔΗΜΑΡ που μένει εκτός βουλής με 2,5%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει άλλο κόμμα.
Παράλληλα, το 73% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόνο το 13% τη θεωρεί σωστή. Το 81% δεν είναι ικανοποιημένο από  τη σύνθεση της νέα κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 9% δηλώνει ότι είναι  πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο. Την ίδια ώρα, το 59% πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις απαντήσεις σχετικά με την στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος)

Mε την στάση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος, 35% σωστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.