Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων για παιδιά στην "Καψαλάκειο"

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ν. Μηχανιώνας, που λειτουργεί στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, εξελίσσεται εδώ και περίπου έναν μήνα ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων για παιδιά δημοτικού, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Future Library, στην οποία μετέχουν 103 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες απ' όλη την Ελλάδα.
H Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Φιλαναγνωσίας ξεκίνησε στο Δήμο Θερμαϊκού στις 20 Ιουνίου και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με την τελευταία δράση να έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.
Με κεντρική ιδέα το χρώμα σε όλες τις εκφάνσεις του και με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 'πολύχρωμες' δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού με τίτλους όπως: "Ο ζωγράφος που ζωγράφιζε μπλε άλογα", "Η ιστορία του μαύρου", "Η σκακιέρα των βιβλίων", "Τα χρώματα της Ίριδας" κ.ά., με συμμετοχή παιδιών 5 έως 12 ετών και συνεχίζονται!! Παράλληλα με τις δράσεις, τα παιδιά ψηφίζουν το αγαπημένο τους χρώμα, φτιάχνουν σιγά-σιγά το Μουσείο των Χρωμάτων και φέρνουν πολύχρωμα κουρελάκια για τη  δημιουργία της Σημαίας της Βιβλιοθήκης!
Βασικός στόχος είναι το κτίσιμο μιας ισχυρής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες και την ανάγνωση αλλά και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως αυτών που στερούνται τη δυνατότητα για διακοπές ή άλλη δημιουργική διέξοδο.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν!
Δηλώσεις συμμετοχή στο 23923-30362 (Τρίτη & Πέμπτη: 7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ., Τετάρτη: 2:00 - 8:30 μ.μ.) και στο 23920-28803 (Δευτέρα: 1:00 - 8:00 μ.μ. και Παρασκευή: 8:00 π.μ. - 2:30 μ.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.