Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

H "Νέα Δημοκρατία" γίνεται "Νέα Ελλάδα";

Εντείνονται οι φήμες ότι πρόκειται να αλλάξει όνομα το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» και να μετονομασθεί σε «Νέα Ελλάδα». Τις φήμες αυτές πυροδότησε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά το κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, την οποία πολλοί εισέπραξαν ως κάλεσμα στη δημιουργία της νέας κεντροδεξιάς, με νέα χαρακτηριστικά, νέα ταυτότητα και... νέο όνομα.

Όπως αναφέρουν τα "parapolitika.gr" οι συνεχόμενες αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα του Συνεδρίου της Ν.Δ. στη «Νέα Ελλάδα» πυροδότησε σενάρια περί αλλαγής του ονόματος του κόμματος.
Να σημειωθεί ότι τη φράση Νέα Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς τη χρησιμοποίησε περισσότερες από 20 φορές και φούντωσε τις φήμες ότι αυτό θα είναι το νέο όνομα του κόμματος της κεντροδεξιάς. Από τη «Νέα Δημοκρατία» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κρατάει το νέα που είναι η συνέχεια του κόμματος και προσθέτει τη λέξη «Ελλάδα» σε ένα μήνυμα ενότητας. Αλλωστε πολλοί λένε ότι δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του στην ελληνική σημαία η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «συμβολίζει την ενότητα και δεν είναι ένα πανί, όπως είπαν κάποιοι ανόητοι».

Από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική αντίδραση, ωστόσο, εκτιμάται ότι η πρώτη προσέγγιση έγινε και θα μετρήσουν τώρα τις αντιδράσεις. Από την Συγγρού μπορεί να μην υπήρξαν αντιδράσεις ή από τη βάση να εξετάζονται ακόμη, όμως αντιδράσεις υπήρξαν από το καραμανλικό στρατόπεδο. Οι καραμανλικοί ούτε που θέλουν να ακούσουν για αλλαγή ονόματος στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου