Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Διαμαρτυρίες για την καθυστερημένη καταβολή των αποζημιώσεων πλημμυροπαθών στο δήμο Θερμαϊκού

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη φονική πλημμύρα στη Ν. Μηχανιώνα και τις άλλες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς δεν έχουν λάβει ούτε το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, ενώ με ρυθμούς «χελώνας», όπως λένε, ξεκίνησε η αποζημίωση για τις οικοσκευές.

«Δεκατέσσερις μήνες μετά την πλημμύρα στη Ν. Μηχανιώνα δεν έχουμε πάρει ούτε δραχμή» είπε στον ΣΚΑΪ ένας από τους κατοίκους της περιοχής που είδε την περιουσία του να πλημμυρίζει τον Σεπτέμβριο του 2016.
«Μας υποσχέθηκαν τα ίδια πράγματα που τώρα ακούμε. Άμεση αποκατάσταση ζημιών, παράκαμψη της γραφειοκρατίας. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα χαρτιά. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα, έχουν γίνει οι καταγραφές. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πάρει ούτε το πρώτο βοήθημα των 500 ευρώ που μας είχαν υποσχεθεί. Εδώ και λίγο καιρό άρχισε να αποζημιώνεται το πρώτο σκέλος για τις οικοσκευές με ρυθμό χελώνας», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ,είπε ότι οι πληγείσες περιοχές παραμένουν 14 μήνες μετά τη φονική πλημμύρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που προβλέπονται και θα ζητήσει παράταση.
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις είπε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό πιστώθηκε στον Δήμο ποσό 645.000 ευρώ και έως σήμερα έχει αποζημιωθεί περίπου το 20-25% των πλημμυροπαθών.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.