Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Νέος φορέας διαχείρισης των υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού

Nέος Φορέας Διαχείρισης των υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού Κόλπου, συστάθηκε με την επωνυμία «Δίκτυο Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού Κόλπου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία» και διακριτικό τίτλο «Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ».

Το δίκτυο θα αποτελέσει τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) του Θερμαϊκού Κόλπου. Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στον Θερμαϊκό Κόλπο, η συμβολή στην ανάπτυξη νέων μεθόδων οστρακοκαλλιέργειας, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας των υφισταμένων μεθόδων, η διαχείριση των αλιευμάτων και των προϊόντων της υδατοκαλλιέργειας, η ορθολογική διαχείριση και προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενίσχυση του ρόλου και της θέσης των απασχολούμενων στον τομέα αυτόν.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας είχε εγκρίνει το καλοκαίρι τη σύσταση του δικτύου, η οποία έγινε πριν από λίγες μέρες, όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Δέλτα. Στον Φορέα συμμετέχουν συνεισφέροντας στο εταιρικό κεφάλαιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 5%, ο Δήμος Δέλτα με ποσοστό 50,25%, ο Δήμος Θερμαϊκού με 20% και ο Δήμος Αλεξάνδρειας με 24,75%.
Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νέου φορέα είναι ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, Θεοφάνης Παπάς, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Μαυρομάτης και ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς. Από 1η Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο θα είναι εννεαμελές και, εκτός από τους παραπάνω, θα συμμετέχουν σε αυτό δύο εκπρόσωποι των αλιευτικών συλλόγων, δύο γεωτεχνικοί και ένας μηχανικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.