Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο για τα αντιπλημμυρικά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη,  τέθηκε το ζήτημα του καθαρισμού των ρεμάτων και γενικότερα των αντιπλημμυρικών έργων που βρίσκονται πλέον στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ενώ η ΕΥΑΘ που μέχρι τώρα υλοποιούσε τις εργασίες αυτές ανέλαβε την ευθύνη να βοηθήσει με τη τεχνογνωσία της. 

Στη σύσκεψη παρουσία των Κ. Νοτοπούλου, εκπροσώπων της ΠΚΜ υπό την αντιπεριφερειάρχη Β. Πατουλίδου και του προέδρου της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτη συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες και δόθηκαν διευκρινίσεις στη βάση της συμφωνίας που έγινε τον περασμένο Μάϊο.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γ. Κρεστενίτη, η Εταιρεία Ύδρευσης θα αναλάβει να δώσει όλα τα στοιχεία των αγωγών των ομβρύων του χωριστικού και αποχετευτικού συστήματος και θα γίνει περιγραφή των εργασιών που έκανε μέχρι σήμερα η ΕΥΑΘ βάσει των δικών της χαρτών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Χθες δηλώθηκε η πρόθεση της παροχής τεχνογνωσίας και βοήθειας από το προσωπικό της ΕΥΑΘ για να προχωρήσει η Περιφέρεια από τον Ιανουάριο στην υλοποίηση των έργων που είναι δική της αρμοδιότητα. Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του πολεοδομικού συγκροτήματος ανέρχονται σε 600 με 700 χιλ. ευρώ. 
Να θυμίσουμε ότι στις 11 Μαϊου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου,  και την διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου όπου έγινε συμφωνία συνεργασίας για την εκτέλεση των έργων με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.