Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Αναβλήθηκε από το ΑΠΘ μετά τις αντιδράσεις η ανακήρυξη Άνθιμου

Με δικαιολογία της «καλύτερης οργάνωσης», η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ανέβαλε την τελετή απονομής του τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Θεολογίας στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, καθώς η απόφαση για την αναγόρευσή του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΘ αναφέρει ότι : «Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης».

Σημειώνεται ότι η αναγόρευση ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η αναγόρευση του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα ήταν έντονες οι αντιδράσεις των προοδευτικών πολιτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με εκατοντάδες αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο ζητούσαν την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης, όπως λένε, απόφασης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έχουν ξεκινήσει και συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών ενάντια στην αναγόρευση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος θεωρεί προκλητική την αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ και καλούσε με ανακοίνωση του τις πρυτανικές αρχές να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ, ανακαλώντας την απόφαση – ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Γιατί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, είναι μια πόλη κοινωνικών αγώνων, αλληλεγγύης και δημοκρατίας» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.