Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Βερναρδάκης: Ολοκληρωμένη παρέμβαση της κυβέρνησης στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

«Θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση» στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στην Αττική, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προσερχόμενος σε εκδήλωση - συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που οργάνωσαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, του δήμου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες, οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού και Θέρμης.

«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα στήριξης των πληγέντων κατοίκων, στη συζήτηση στη Βουλή, η οποία θα γίνει για να ψηφιστεί και το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση» είπε ο κ. Βερναρδάκης.
«Από την άλλη μεριά, πρέπει να δούμε πως ανασυγκροτείται μια κατεστραμμένη περιοχή» συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης και υπενθύμισε, ότι η Ελευσίνα, που βρίσκεται κοντά στη Μάνδρα Αττικής, θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, σημειώνοντας την ανεπάρκεια των υποδομών των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «τραγικό» γεγονός, την απώλεια των ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή για την οποία είπε, ωστόσο, ότι οι ειδικοί τη θεωρούσαν «αναμενόμενη», καθώς «έχουν μπαζωθεί ρέματα πολλά χρόνια τώρα, γύρω στα σαράντα, πενήντα χρόνια» και υπάρχουν «βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, ημιπαράνομες, παράνομες, παράτυπες, σπίτια, δρόμοι που δεν έχουν υποδομές, κ.ο.κ.». 
Αργότερα, στην εισήγηση του για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βερναρδάκης επανήλθε στο ζήτημα των πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής, ως μια ενδεικτική κατάσταση για το τι απέφερε το «στρεβλό» αναπτυξιακό μοντέλο, που ακολουθήθηκε στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, όπου «ένας κακός ιδιωτικός τομέας ήταν στο πλάι ενός κακού δημοσίου τομέα», με «ένα αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο προσπαθεί να βγάλει υπεραξίες, στη βάση ενός γενικευμένου ατομικισμού», με άναρχη ανάπτυξη και με κακές περιβαλλοντικές πρακτικές.
«Η Μάντρα της Αττικής είναι ακριβώς η τραγική επιβεβαίωση αυτής της κατάστασης» είπε ο κ. Βερναρδάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.