Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τίθεται σε λειτουργία 22 Ιανουαρίου το Ψηφιακό Μητρώο Πολιτών

Το Ψηφιακό Μητρώο Πολιτών, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, έρχεται να βάλει τέλος στην υποχρέωση του πολίτη να αποδείξει ποιος είναι , με την προσκόμιση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στις διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου και να περιορίσει την περιττή γραφειοκρατία, συνδέοντας 1.036 υπηρεσίες ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας του, ο Δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει τους δημότες του και σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση και την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 έως και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 (διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετάπτωση στοιχείων από τα τοπικά πληροφοριακά συστήματα των δήμων στο νέο πληροφοριακό σύστημα), παύει να διενεργείται οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης στα Δημοτολόγια των Δήμων της χώρας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να διενεργηθεί μόνο εγγραφή ανηλίκου σε οικογενειακή μερίδα.
Επίσης, δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις δημοτολογίου από τα ΚΕΠ. Ενώ σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις, θα εκδίδονται πιστοποιητικά δημοτολογίου από το τμήμα δημοτικής κατάστασης στην έδρα του Δήμου.

Σημειώνεται επίσης σχετικά με τη λειτουργία του Ληξιαρχείου, ότι από την 16η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 παύει η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ληξιαρχικών Πράξεων (ΠΣΔΛΗΠ) μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου 2018. Λόγω της μετάπτωσης, οι ληξιαρχικές πράξεις συντάσσονται σε χειρόγραφα βιβλία, οπότε θα καταχωρούνται μόνο οι Ληξιαρχικές Πράξεις θανάτου, οι οποίες έχουν και προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.