Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Κεντρική Μακεδονία: Εντάχθηκαν στην εκπαίδευση 2.000 προσφυγόπουλα

Πάνω από 2.000 προσφυγόπουλα στην κεντρική Μακεδονία έχουν ενταχθεί ανάλογα με την ηλικία τους στην ανάλογη εκπαιδευτική βαθμίδα", ανέφερε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm" ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Ο ίδιος επισήμανε πως: "το θέμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων το αντιμετωπίζουμε για δεύτερη χρονιά φέτος. Τα πράγματα ήταν καλύτερα από πέρσι. Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Εντάχθηκαν όλα τα παιδιά, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ. Τα παιδιά που ήταν από 6 μέχρι 18 χρονών ανάλογα με την ηλικία τους εντάχθηκαν σε ανάλογη βαθμίδα. Τα περισσότερα πηγαίνουν σε τάξεις υποδοχής. Παράλληλα ξεκινάνε φέτος τα νηπιαγωγεία. Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα προσφυγόπουλα θα είναι στις τάξεις τους".
Ο κ. Ανανιάδης αποκάλυψε πως: "μιλάμε για 2.000 παιδιά, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ. Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρική Μακεδονίας μετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει σχέση με την εκπαίδευση των προσφύγων, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας και με μια οργάνωση στην Νότια Γαλλία, όπου παρέχεται υλικό το οποίο μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει στην τάξη με τα προσφυγόπουλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.