Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας του πρώην Γεν. Γραμματέα του δήμου Θερμαϊκού

Μία αναφορά στο πρόσωπό του από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη για την υπόθεση της παλιάς υπεξαίρεσης στον άλλοτε Δήμο Μηχανιώνας, οδήγησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Λευτέρη Κεραμιδάκη, να αποστείλει επιστολή έντονης διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρο Αδαμίδη και τους επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιώργο Τσαμασλή, Σπύρο Κουζινόπιουλο και Ντίνα Μώραλη.

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του δημάρχου Θερμαϊκού για το πρόσωπό του, ο κ. Κεραμιδάκης τονίζει ότι δεν ευσταθούν τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης ότι ο ίδιος και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής παρενέβησαν στη δικαιοσύνη για να μην εκδικαστεί η υπόθεση της υπεξαίρεσης και να κρατάνε τον κ. Μαυρομάτη ως "όμηρο". Αποδίδει δε τους ισχυρισμούς αυτούς στην προσπάθεια του δημάρχου "να δημιουργήσει εντυπώσεις παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως “θύμα” το οποίο εμείς δήθεν “κρατάμε όμηρο” ενώ τα γεγονότα τον διαψεύδουν!!!"
Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του κ. Κεραμιδάκη έχει ως εξής:


ΑΠΟ
Ελευθέριο Κεραμιδάκη, δημότη δήμου Θερμαϊκού
e-mail: lkeramidakis@gmail.com      
Ν. Επιβάτες 15 Ιανουαρίου 2018                                 


Π Ρ Ο Σ
α) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Αδαμίδη
β) Επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων: κ. Γεώργιο Τσαμασλή, κ. Σπύρο Κουζινόπουλο,       κ. Κωνσταντίνα Μώραλη.


Κύριε πρόεδρε,
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου διότι στη συνεδρίαση του 35ου Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/12/2017 κατά την διάρκεια συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων ο Δήμαρχος (χωρίς να υπάρχει λόγος) αναφέρθηκε στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τον δημοτικό ταμία του Δ. Μηχανιώνας την χρονική περίοδο 30/01/2008 έως 18/11/2009 συνολικού ποσού 895,765,83 ευρώ και μας ανέπτυξε μία παρανοϊκή θεωρία συνωμοσίας σε βάρος του (προφανώς εννοούσε το ποινικό μέρος της υπόθεσης) από πλευράς μου και από πλευράς του πρώην Δημάρχου κ. Αλεξανδρή. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην υπόθεση είπε επί λέξη .. “πήγα στο δικαστήριο και είπα κύριε πρόεδρε ήρθα να με δικάσετε …. Όμως ο Αλεξανδρής και ο Λευτέρης Κεραμιδάκης έδωσαν εντολή στον Βλάχο ( δικηγόρος) να μη γίνει το δικαστήριο για να με  έχουνε όμηρο…”

Λευτ. Κεραμιδάκης
Αυτή τη σκέψη μπορούμε να την κατατάξουμε στην Φροϋδική ερμηνεία των ονείρων .
Στο προαναφερόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ήμουν παρών, μόλις άκουσα τα όσα προσβλητικά και παντελώς ψευδή ανέφερε ο Δήμαρχος προσωπικά αποτάθηκα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του ζήτησα τον λόγο προκειμένου να απαντήσω σε όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος εναντίον εμού και του κ. Αλεξανδρή. Όμως, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων από τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μου επέτρεψε να  υπερασπιστώ την αλήθεια αλλά και το κύρος μου, στερώντας μου τον λόγο. Επειδή ο ίδιος τυγχάνει δικηγόρος και μάλιστα έμπειρος, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι παραβίασε κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ενεργώντας παντελώς παράνομα.
Όμως σίγουρα ο χρόνος σας είναι πολύτιμος γι’ αυτό δεν θα σας κουράσω άλλο.
Παραθέτω σύντομα και επιγραμματικά τα γεγονότα! 

Σύντομο ιστορικό :
Κατά τον ταμειακό έλεγχο στο ταμείο του πρώην Δήμου Μηχανιώνας εμφανίσθηκε έλλειμμα για τα έτη 2008 – 2009 ποσού 822.132,34 ευρώ το οποίο διαπιστώθηκε και από το διαχειριστικό έλεγχο του οικονομικού επιθεωρητή Αθανασίου Γερονάτσιου. Κατά την πορισματική έκθεση του ιδίου (30/06/2010)με θέμα «Διενέργεια διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου στο Δήμο Μηχανιώνας, για τα έτη 2007, 2008, &2009» το έλλειμμα αυτό οφείλεται στις κατ’ εξακολούθησιν υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών από τον ταμία του Δήμου.

Ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης
 Ποινικό μέρος : Την προαναφερόμενη έκθεση ο οικονομικός επιθεωρητής την κοινοποίησε  και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει ποινική αξιολόγηση της δημιουργίας  του ταμειακού ελλείμματος , τόσο για τα πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με το Δημοτικό ταμεία και τη διαχείριση του Δήμου, όσο και για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας κατάστημα Ν. Μηχανιώνας. Με την αριθ. 574/2012 διάταξη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και ανέφερε ότι κατά την προκαταρκτική εξέταση δεν προέκυψε ευθύνη άλλου προσώπου (πλην του ταμία) για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου.
Προκύπτει ότι εγώ και ο κ. Αλεξανδρής ουδεμία σχέση είχαμε με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αφού με πρωτοβουλία του κ. Εισαγγελέα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Εξάλλου ποιος νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να πιστέψει ότι εγώ και ο κ. Αλεξανδρής είχαμε την εξουσία να καταργήσουμε μία ποινική δίκη για ένα τόσο σοβαρό θέμα;; 

 Πειθαρχικό μέρος : Δυνάμει της πορισματικής έκθεσης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  με το Αριθ. Πρωτ. 33412 στις 30/12/2010 έγγραφο κάλεσε σε απολογία τον (τότε) Δήμαρχο Μηχανιώνας, Ιωάννη Μαυρομάτη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια. Ο κ. Μαυρομάτης κατέθεσε την γραπτή του απολογία, με την οποία επέρριψε το σύνολο των ευθυνών στην τότε προϊσταμένη κ. Ελένη  Μαραγκού. Με την αριθ. 45711/2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ο κ. Μαυρομάτης απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαρεία αμέλεια.
 Διοικητικό μέρος : Με την υπ’ αριθ. 847/2010 καταλογιστική απόφαση της οικονομικής επιθεώρησης Θεσσαλονίκης καταλογίστηκε ο Δήμαρχος αλληλλεγγύως με την κ. Ελένη Μαραγκού υπέρ του Δήμου Μηχανιώνας με το ποσό των 822.132,34 ευρώ (το ποσό του ελλείμματος). Ο κ. Μαυρομάτης κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Δήμος Θερμαϊκού, παραστάθηκε, όπως είχε υποχρέωση, στο Ελεγκτικό Συνέδριο διότι σε άλλη περίπτωση, εάν δεν παρίστατο, θα αντιμετωπίζαμε όλοι μας ευθύνες για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν θα υπερασπιζόμασταν τα συμφέροντα του Δήμου μας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δίκασε την υπόθεση και με την αριθ. 2861/2012 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση και ακύρωσε την προαναφερόμενη καταλογιστική απόφαση της  οικονομικής επιθεώρησης.

Από τα ανωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα προκύπτει ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Αλεξανδρής παρενέβημεν σε κανένα στάδιο της υπόθεσης την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Δικαιοσύνη.
Προφανώς ο κ. Μαυρομάτης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως “θύμα” το οποίο εμείς δήθεν “κρατάμε όμηρο” ενώ τα γεγονότα τον διαψεύδουν!!!!! Η υπόθεσή του κρίθηκε ως όφειλε από τη Δικαιοσύνη, χωρίς καμία δική μας παρέμβαση και έχει πλέον λήξει", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κεραμιδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.