Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησε η λειτουργία "Σχολής Γονέων" στην Περαία

Άρχισε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Σχολής Γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας», που διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Θερμαϊκού, με τη σύσταση ομάδας γονέων στην περιοχή της Περαίας.


Οι συνολικά 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου, στο 4ο
Δημοτικό Σχολείο Περαίας και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 19.30 με 21.30 με
συντονίστρια την κα.Γεωργία Γκιούρκα. Η σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας ήταν αίτημα
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και αριθμεί 17 άτομα.

Ακόμα μία ομάδα, ετοιμάζεται να συσταθεί, ώστε να καλύψει τις ανάγκες άλλης μίας περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, αυτής της Ν. Μηχανιώνας. Η ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» στη Ν. Μηχανιώνα, ξεκινάει εβδομαδιαίες συναντήσεις την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, οι οποίες θα είναι, συνολικά, 10 δίωρες, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 9.15 με 11.15, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη και συντονιστής θα είναι ο κ. Ανδρέας Μεδίτσκος.

Προϋπόθεση για τη σύσταση και λειτουργία της ομάδας, στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας, είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς και αυτό, εξαιτίας της βιωματικής-ενεργητικής συμμετοχής των γονέων στις συναντήσεις, σε αντίθεση με την κλασική μορφή των ομιλιών-διαλέξεων. Η ομάδα, για τον ίδιο λόγο, θα είναι κλειστή, δηλαδή θα συμμετέχουν μόνο όσοι παραστούν στην πρώτη συνάντηση, στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ η ακριβής θεματολογία των εβδομαδιαίων συναντήσεων, θα καθοριστεί στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, για τη συμπλήρωση του αριθμού ατόμων της ομάδας, συνεχίζονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παραπάνω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, στα τηλέφωνα 2310442.043 και 2310 442.044

Με δεδομένο το μόνιμο προβληματισμό και τη διαρκή αναζήτηση τρόπων να αναπτυχθούν υγιείς και γόνιμοι κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά, που αποτελεί ακατάπαυστη έγνοια κάθε γονέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών, η ανάλυση θεμάτων, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου των γονέων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η αναγνώριση των συναισθημάτων, η εξάσκηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, πειθαρχίας και διαχείρισης συγκρούσεων και η κατανόηση προβλημάτων, επιδιώκει να καλύψει με τη λειτουργία της η ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» του Δήμου Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, διοργανώνονται και 3 ομιλίες ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθούν στη Ν. Μηχανιώνα στις 22 Ιανουαρίου, στην Επανομή στις 29 Ιανουαρίου και στην Περαία στις 12 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα των οποίων παρουσιάζεται παρακάτω.

Να συμπληρωθεί, τέλος, ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» και η παρακολούθηση των προγραμματισμένων ομιλιών, δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ γίνεται προσπάθεια για μελλοντική σύσταση ακόμα μίας ομάδας γονέων, απευθυνόμενης στις ανάγκες της Επανομής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.