Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Παππούδες και εγγόνια στο Τελλόγλειο δημιουργούν έργα τέχνης από πηλό

«Παππούδες και εγγόνια» επιστρέφουν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της πετυχημένης δράσης, που φέρνει κοντά παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια μέσα από κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες στον χώρο του Μουσείου,  ένα νέο εργαστήριο ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου 2018 αυτή τη φορά με δημιουργίες από πηλό.

Με αφορμή την  έκθεση Πάρι Πρέκα που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο και με την καθοδήγηση της Μαρίας Μυστακίδου, παππούδες κι εγγόνια θα δημιουργήσουν μαζί ανάγλυφα και τρισδιάστατα έργα τέχνης από πηλό, γύψο και απλά υλικά.
Η Μαρία Μυστακίδου γεννήθηκε στα Νέα  Ρόδα Χαλκιδικής. Σπούδασε Γεωλογία στο ΑΠΘ και κατόπιν Καλές Τέχνες στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ. Στην πτυχιακή της ασχολήθηκε με την γλυπτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, όπως μαλλί και χαρτοπολτό. Δουλεύει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εικαστικών από το 2010 και εικονογραφεί βιβλία. Το πιο πρόσφατο είναι «Ο Βασιλιάς των Πουλιών», ένα μουσικό βιβλίο παραμυθιών σε αφήγηση της Ανθής Θάνου (εκδόσεις Βάρφη). Έχει δουλέψει σε εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην ΧΑΝΘ και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. 
Θα γίνουν  τρεις δίωρες συναντήσεις: Σάββατο 20 -27  Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2018 (11.00 – 13.00). Κόστος συμμετοχής για όλο τον κύκλο: 40 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 247111.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.