Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Προχωράει η οριοθέτηση των επτά ρεμάτων του Θερμαϊκού

Προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Θερμαϊκού, καθώς ξεπεράστηκαν τα τελευταία εμπόδια για την οριοθέτηση των επτά ρεμάτων σε Περαία και Αγία Τριάδα, τα οποία ευθύνονται για τις καταστροφικές πλημμύρες στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2016.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", «ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και πήραμε την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οριοθέτηση των επτά ρεμάτων του δήμου Θερμαϊκού».
'Οπως είπε ο κ.Μαυρομάτης «έχουμε έναν πλήρη φάκελο, την υδραυλική μελέτη και την οριοθέτηση των επτά ρεμάτων. Μια μελέτη, με προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ, ώστε να υποβληθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018 στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχει η δέσμευση από τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο, το οποίο «θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά όλο τον δήμο Θερμαϊκού, καθώς αυτά τα ρέματα πνίγουν την περιοχή και με ψιλή βροχή».
Ο φάκελος αναμένεται να εγκριθεί εντός του τρέχοντος έτους και το 2019 εκτιμάται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση εργολάβου. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Θερμαϊκού παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 7 Ιουνίου του 2018, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2016 και οδήγησε σε εκτεταμένες καταστροφές.
Αρχικά είχαν δοθεί παρατάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες και ακολούθως για άλλους τρεις μήνες, ωστόσο σε συνδυασμό με τον βαρύ περασμένο χειμώνα, με καταρρακτώδεις βροχές και έντονες χιονοπτώσεις, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης έκτασης του δήμου, το έργο διαχείρισης των συνεπειών των καταστροφών κατέστη ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.