Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ο καρόδρομος και ένα ... ρεκόρ Γκίνες ελέω Τζιτζικώστα

Ένας καρόδρομος στενός, που η Τροχαία τον χαρακτήρισε ως τον πιο επικίνδυνο δρόμο στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς κάθε χρόνο σημειώνονται εδώ κατά μέσο όρο 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, κι όμως η ΠΚΜ σφυρίζει αδιάφορα
Γιατί ο Δήμος Θερμαϊκού και άλλοι δήμοι της Μακεδονίας διεκδικούν ρεκόρ ... Γκίνες, παραμένοντας επί τρία ολόκληρα χρόνια σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης"; Την εξήγηση την έδωσε αρκετά καθαρά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, αναφέροντας παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα για το γεγονός ότι δεν έγινε το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να βελτιωθούν βασικές υποδομές της περιοχής, όπως για παράδειγμα ο "καρόδρομος" όπως τον χαρακτήρισε Θεσσαλονίκης- Ν.Μηχανιώνας.
Πάλιουρας: Η φωτογραφία είναι περσινή, η κατάσταση παραμένει ίδια εδώ και 3 χρόνια

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο Χρ. Γιαννούλης ανέφερε για το θέμα αυτό:
"Ρωτάει ο κόσμος: Τι ακριβώς κάνουν οι Περιφέρειες; Τι έγινε ώστε να βοηθήσει η ΠΚΜ στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάπτυξη του τόπου; Πηγαίνεις στο Δήμο Θερμαϊκού και ακούς τον δήμαρχο που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, να αναρωτιέται έκπληκτος: Μα είναι δυνατόν να ζητάμε εδώ και χρόνια έναν αξιοπρεπή δρόμο για να καταλήγει στις ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας και της Νέας Μηχανιώνας, που είναι οι μόνες πλαζ για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το ελάχιστο προνόμιο σ΄αυτή τη χώρα, τη θάλασσα και πρέπει να πηγαίνουμε από ένα στενό καρόδρομο; Και όταν τον ρωτάω γιατί, η απάντηση είναι ότι δεν βοήθησε η Περιφέρεια ώστε να ενταχθεί ο δρόμος μέσα στις προτεραιότητες".
Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε και για το πρωτοφανές γεγονός να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θερμαϊκού τρία ολόκληρα χρόνια από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016:
"Μπορεί να αναρωτηθεί κενείς γιατί ο ίδιος Δήμος αλλά και άλλοι Δήμοι είναι ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις πλημμύρες του 2016, όπου είχαμε τότε και την απώλεια ανθρώπινης ζωής; Οι Δήμοι αυτοί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - από ότι καταλάβαμε μετά από την έρευνα που κάναμε για να βρούμε στοιχεία σχετικά με το τι γίνεται - για έναν και μόνο λόγο: Γιατί αυτή η συνθήκη, το να παραμένει ένας δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ευνοεί τη διαδικασία, την "κληρονομιά" που πήραμε από τον Ψωμιάδη, για τις απευθείας αναθέσεις.
Όλα αυτά δεν τα λέω ως κριτική ή για να αντιπολιτευθώ, τα λέω από ενδιαφέρον, αγάπη, πόνο και αγωνία, ότι αυτό το παιχνίδι δεν γίνεται για τη ματαιοδοξία του κ. Τζιτζικώστα ή τη ματαιοδοξία μου, για τις φιλοδοξίες του ή τις φιλοδοξίες μου. Αφορά ανθρώπους, αφορά  περιοχή, αφορά ζωές. Και από την "Εφημερίδα των Συντακτών" αποκαλύφθηκε ότι η κληρονομιά Ψωμιάδη, επαναλαμβάνεται με απευθείας αναθέσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου, με το πρόσχημα ότι είναι έκτακτη ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση. Την ίδια ώρα που αν κάνεις μια βόλτα στις πληγείσες περιοχές, καταλαβαίνεις ότι οι αιτίες του προβλήματος είναι ανέγγιχτες όπως ήταν το βράδυ των καταστροφών".
Και ο Χρ. Γιαννούλης κατέληξε στη διάρκεια της συνέντευξης την αναφορά του στο ίδιο θέμα:
"Αυτό είναι ορατό στον κόσμο, δεν το αποδίδει όμως εκεί που πρέπει. Μπορεί να τα βάλει με τον δήμαρχο, μπορεί πιο εύκολα αν έχει απέναντί του έναν τυχοδιώκτη της πολιτικής να το αποδώσει στην κυβέρνηση, μπορεί να το αποδώσει οπουδήποτε, εκτός από αυτόν που έχει μάθει να προφυλάσσει καλά τον εαυτό του. Πως προφυλάσσεις καλά τον εαυτό σου; Δημιουργώντας ένα πολυδάπανο και πολυπρόσωπο επιτελείο επικοινωνίας που συνεχώς ρίχνει καπνό, ρίχνει στάχτη και αποπροσανατολίζει", είπε αναφερόμενος στον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.