Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Χρ. Γιαννούλης: Η νέα γενιά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της

Για την απουσία δημόσιας αντιπαράθεσης με ευθύνες του Απόστολου Τζιτζικώστα, για τα λιμνάζοντα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις απευθείας αναθέσεις στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης» μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου.

Σχολιάζοντας την απουσία δημόσιας αντιπαράθεσης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως «δεν υπήρξε κάποιος να υπερασπιστεί αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Περιφέρεια, και δεν υπήρξε η δυνατότητα δημόσιας ανταλλαγής απόψεων για την «επόμενη μέρα» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». 

Συγκρίνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του ίδιου με τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Γιαννούλης σχολίασε ότι «ο τηλεθεατής παρακολουθούσε δύο ανθρώπους να παρουσιάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό στον ίδιο τόπο, αυτό σημαίνει ότι ένας από τους δύο μας λέει ψέματα. Ή εγώ λέω ψέματα ότι όλα αυτά που λέει ο κ. Τζιτζικώστας είναι μια ανερμάτιστη τεράστια φούσκα ή ο κ. Τζιτζικώστας που λέει ότι όλα έχουν γίνει ιδανικά σε αυτόν τον τόπο».

Απαντώντας σε όσους προκαταβάλουν ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «κάναμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, τον συνεχίζουμε μέχρι την καταμέτρηση και του τελευταίου ψηφοδελτίου» και συμπλήρωσε: «Φοβάμαι ότι θα κοπούν αρκετά χαμόγελα και αρκετά αλαζονικά βλέμματα το βράδυ της Κυριακής, όχι γιατί είμαστε καλύτεροι, αλλά γιατί εμείς δεν θεωρούμε ότι η Περιφέρεια είναι ιδιοκτησία μας η οποία παραχωρείται σε νεκρό χρόνο με συμβολαιογραφικές πράξεις».

Σε σχέση με τις ανακοινώσεις του συνδυασμού του για την μη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι «δεν αξιοποιήθηκαν λιμνάζοντα χρήματα που θα μπορούσαν να είναι μια καλή «μαγιά» για την επιχειρηματικότητα, την αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, τις υποδομές και τις κοινωνικές υποδομές».

Αναφερόμενος στα προβλήματα και τις ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως «πρέπει να σχεδιάσουμε μια Περιφέρεια που θα διασυνδέεται οδικά, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα ότι είμαστε και χερσαία και θαλάσσια πύλη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στην παγκόσμια αγορά παίζει ιδιαίτερο ρόλο η σπανιότητα και ιδιαιτερότητα προϊόντων και υπηρεσιών».

Αναφέρθηκε στην κακή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη θητεία Τζιτζκώστα ενώ σχολίασε καυστικά τα δύο πολυδάπανα ταξίδια της Περιφέρειας στο CERN με την συμμετοχή δεκάδων δημοσιογράφων κάνοντας λόγο για «πολυδάπανο ταξίδι που προκαλεί υποχρεώσεις ευγενείας από τους δημοσιογράφους». «Ποιο είναι το αντικείμενο της συμφωνίας με αυτόν τον κολοσσό δεν μας έχουν πει» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέδειξε το γεγονός πως «υπάρχουν δήμοι και περιοχές που είναι ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2016 γιατί αυτή η συνθήκη ευνοεί την διαδικασία, την κληρονομιά από την περίοδο Ψωμιάδη, για τις απευθείας αναθέσεις» τονίζοντας ότι με προϋπολογισμό 9 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα αυτά «επαναλαμβάνεται η κληρονομιά Ψωμιάδη με τις απευθείας αναθέσεις».

«Με μια αυτοψία στις περιοχές που πλημμύρησαν βλέπει κανείς ότι οι εστίες του προβλήματος είναι ανέγγιχτες όπως ήταν το βράδυ των καταστροφών» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλης.

Σχολιάζοντας την στρατηγική του κ. Τζιτζικώστα ο κ. Γιαννούλης εκτίμησε πως προφυλάσσει καλά τον εαυτό του «δημιουργώντας ένα πολυδάπανο και πολυπρόσωπο επιτελείο επικοινωνίας που πάντα έχει μια εστία καπνού για να φεύγει το μάτι σου αλλού», σημειώνοντας ότι «μια τέτοια περίπτωση ήταν και η Συμφωνία των Πρεσπών». 

Έκανε λόγο μάλιστα για «εύκολες μαγκιές για κατέβασμα των πινακίδων», συμπληρώνοντας πως «ακούστηκαν υπερβολές που μόνο στόχο έχουν να κλέψουν την ψήφο των πολιτών που δεν μπορούν να διαχειριστούν την αμηχανία που έχει η δημιουργήσει η λύση μετά από 27 χρόνια».

Αξιολογώντας τα σημαντικότερα προβλήματα που του καταθέτουν οι πολίτες στις περιοδείες του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρ. Γιαννούλης δήλωσε πως σε όλη την Περιφέρεια υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα με το οδικό δίκτυο.

«Ο κόσμος ψάχνει να δει ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης αυτού του τόπου και ποια είναι η προοπτική που έχουμε. Αν θέλαμε να συμβάλουμε στον ποιοτικό τουρισμό θα έπρεπε ήδη στη Χαλκιδική να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο ουσιαστικής μελέτης και ενίσχυσης της οδικής της προσέγγισης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε τους νέους και τις νέες να ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα τονίζοντας πως «πρέπει να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να ενημερωθεί για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Να παρακινήσει όσους είναι αποφασισμένοι να μην έρθουν να ψηφίσουν να έρθουν. Αυτό το στοίχημα να μην το χάσει η νέα γενιά. Να πάρει το μέλλον στα χέρια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.