Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Κόμικ - έκπληξη και πρόγραμμα για τους νέους παρουσίασε ο Χρήστος Γιαννούλης

Την έκπληξη της προεκλογικής περιόδου κάνει ο Χρήστος Γιαννούλης, που παρουσίασε ένα 12σέλιδο, πολύχρωμο, σατιρικό, πολιτικό κόμικ που αναμένεται να… κυκλοφορήσει!  Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για τους νέους, παρουσιάστηκε και το καλαίσθητο έντυπο, που αποτελεί μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες που έχουμε δει ως σήμερα να χρησιμοποιούνται σε προεκλογικές εκστρατείες. 

Στις 12 σελίδες της «φανταστικής» ιστορίας, που ξετυλίγεται μέσα από σκίτσα και διαλόγους, οι αναγνώστες θα συναντήσουν γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και όχι μόνο, θα γελάσουν αλλά και θα προβληματιστούν! Πρόκειται για μια ιδέα του Χρήστου Γιαννούλη που έρχεται μαζί με την διοργάνωση της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης ComicCon που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 30.000 χιλιάδες επισκέπτες και φανατικούς των κόμικς. Το κόμικ έχει διαδραστική διάσταση καθώς ο αφηγητής καλεί τους αναγνώστες να διαμορφώσουν οι ίδιοι την συνέχεια της ιστορίας! 
Το κόμικ αποτέλεσε μια έκπληξη στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για τους νέους. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Γιαννούλης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις ερευνητικές προτάσεις και έργα καινοτόμων ιδεών που την αφορούν
-Υποτροφίες σε φοιτητές που ερευνούν λύσεις για την Κεντρική Μακεδονία και διετής απασχόληση για την εφαρμογή τους
-Κοιτίδες Επιχειρηματικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την υποστήριξη των Startups
-Ημέρες Καινοτομίας (Innovation days) για τη δικτύωση των ερευνητών με τις Επιχειρήσεις
-Προώθηση των συμπράξεων ερευνητών και επιχειρήσεων από την Κεντρική Μακεδονία σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις
-Αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
-Δημιουργία κάμπινγκ για νέους σε ελεύθερους δημόσιους χώρους σε Πιερία και Χαλκιδική
Αναφορικά με τα κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος για τους νέους, ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι αυτά θα αντληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 και επισήμανε πως «στο anaptyxi.gov.gr, ο καθένας μπορεί να επιλέξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να διαπιστώσει τι κονδύλια είχαν προϋπολογιστεί για την περιοχή μας και πόσα τελικά έχει υλοποιήσει η διοίκηση της Περιφέρειας στο πεδίο ΠΛΗΡΩΜΕΣ. Το πεδίο της Έρευνας – Τεχνολογίας και Καινοτομίας είναι ενδεικτικό της έμφασης που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην καινοτομία, όταν αφήνει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας του προεκλογικού του κέντρου. Από τα 123 εκατομμύρια ευρώ που μπορούσαν να αξιοποιηθούν, έχουν υλοποιηθεί έργα μόλις 7,5 εκατομμυρίων ευρώ! Και όλα αυτά μόλις ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί η προγραμματική περίοδος 2014-2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.