Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ξεχάστηκε στο... δρόμο η καταγγελία του μνημονίου


Χωρίς αναφορές σε κατάργηση ή καταγγελία του Μνημονίου απεστάλη χθες η επιστολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα κοινοτικά όργανα. Πρόκειται για ένα κείμενο που εκφράζει πολύ περισσότερα ελληνικά κόμματα, καθώς ουσιαστικά κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Παραλήπτες, εκτός από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρόμπαϊ, και του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, είναι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.
Η επιστολή που κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους έχει τελείως διαφορετικό ύφος και φρασεολογία από αυτή που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και μετά τις εκλογές της Κυριακής 6ης Μαΐου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η λιτότητα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να είναι η θεραπεία για την ύφεση», σημειώνει ότι η ψήφος του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές «απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο το οποίο συνυπέγραψαν οι αρχηγοί των δυο πολιτικών κομμάτων» τα οποία «κατέγραψαν απώλεια περίπου 3,5 εκατομμυρίων ψήφων». Και καταλήγει: «Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας σε όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών μιλούσε για «ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις», για απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και για μορατόριουμ πληρωμών του δημοσίου χρέους.

2 σχόλια:

  1. ας μην παιζουν και οι αριστεροι το ρολο της δεξιας και του συντηρητικου πασοκ! δεν υπαρχει απολυτως καμμια διαφορα ΟΥΣΙΑΣ στην εκφραση "καταγγελια" με την εκφραση και ερμηνεια του περιοχομενου της επιστολης!ολοι γιναμε νομικοι,συνταγματολογοι ιστορικοι και οτι θελει ο καθενας!ας μην παιζουν τα ελευθερα και δημοκρατικα blogs το ρολο της κατεστημενης τηλεορασης..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν λυσσάξει όλοι με το ΣΥΡΙΖΑ !!! Ο κακός χαμός! Καλά ρε πολίτες με μνήμη ψαριού , ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφτασε σε αυτά τα χάλια? Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα ξεπουλήματα της χώρας?
    Ξαφνικά όλοι, και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς έγιναν αντιμνημονιακοί !!! Ρε να δεις ένα πράμα. Ενοχλεί πολύ η αυτοδυναμία που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επαναληπτικές εκλογές - Χαλαρά θα πιάσει 40%.
    Σε 6 μέρες ανέβηκε 11% - Και αυτό έχει ενοχλήσει και έχει πανικοβάλλει όλους τους ισχυρούς της Ευρώπης, το ΔΝΤ, την Τρόϊκα, και τα ντόπια δουλικά τους - Ο διαχειριστής του blog απλά θεωρώ οτι παρασύρεται από ασήμαντες λεπτομέρειες. Φιλικά, Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.