Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Προς τις ηγεσίες όλων των κομμάτων: "Κάντε κάτι...."

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Κατώτερες των περιστάσεων, αποδεικνύονται οι ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Και όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων. Σε μία τέτοια δύσκολη για την πατρίδα μας στιγμή, αντί να αφήσουν κατά μέρος τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και να τα βρουν, για να βγει η Ελλάδα από το πολιτικό και οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται, αντιθέτως επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου γαϊτανάκι εντυπώσεων.  
Όλα τα κόμματα με τα καμώματά τους, δείχνουν σα να έχουν κατά νου, όχι την έξοδο από την κρίση, αλλά τη δημιουργία εντυπώσεων για να αποκομίσουν οφέλη στις… επόμενες εκλογές.
Το αστείο, είναι ότι ο καθένας από τους πολιτικούς αρχηγούς, προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να ερμηνεύσει το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαίου. Σάμπως κι αυτό το μήνυμα, να το έφερε διαφορετικός ταχυδρόμος στον καθέναν από αυτούς.  
Παρακολουθούμε λοιπόν τον ένα να μας μιλάει για «μέτωπο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς», τον άλλο να παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή κι αντί να δει πως θα υπάρξει μία στοιχειώδης σύγκλιση των κομμάτων, να πηγαίνει για να συσκεφθεί με  κάποιους… συλλόγους, και τον τρίτο να θέτει εκβιαστικά διλήμματα του στυλ «μνημόνιο ή χάος». Ενώ υπάρχουν και πολιτικοί αρχηγοί που απαξιώνουν να συναντηθούν με άλλα κόμματα, να συζητήσουν έστω μαζί τους, ώστε να βρεθεί μία λύση στο σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Κι όλοι μαζί, φαίνεται σα να δουλεύουν για τον… Μιχαλολιάκο, καθώς οι νεοναζιστές μάλλον θα τρίβουν τα χέρια τους από αυτά τα καμώματα των πολιτικών μας.
Ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα των εκλογών; Ο ελληνικός λαός, ναι μεν εξέφρασε με σαφήνεια, στη συντριπτική του πλειοψηφία,  την αντίθεσή του στην εφαρμογή των  μνημονίων και στην ακολουθούμενη μέχρι τώρα πολιτική, όμως έστειλε προς όλους και ένα ηχηρό μήνυμα: Ότι δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, που είναι αυτές οι οποίες οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή κατάντια. Επομένως, χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Συνεπώς, η μόνη διέξοδος είναι ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης, στη βάση ενός  μίνιμουμ προγράμματος, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές  υποχρεώσεις της χώρας που τρέχουν και με προοπτική την προκήρυξη νέων εκλογών έως το τέλος του έτους.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης θα είναι:
α) Την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές όσων όρων του μνημονίου μπορούν να ελαφρύνουν τα βάρη από τις πλάτες του ελληνικού λαού και,
β) Την αλλαγή του ληστρικού σημερινού εκλογικού νόμου, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες στρεβλώσεις της βούλησης του ελληνικού λαού.
Συμπέρασμα: Τις επόμενες μέρες και στο πλαίσιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πρέπει όλα τα κόμματα να βάλουν νερό στο κρασί τους, να αφήσουν κατά μέρος τους τακτικισμούς και να κοιτάξουν πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι στην επερχόμενη καταστροφή.

2 σχόλια:

  1. βάλτε επιτελους ενα τελος στη μετριοπαθεια. ρηξη τωρα με αυτους που μας οδηγησαν εδω! οχι άλλους συμβιβασμους ! αρνηση στη κινδυνολογια τους ! ευχομαι ο συριζα να συνεχισει ετσι! η ιδεα της αριστερης διακυβερνησης εχει ωριμασει ! ας το δει και η .....ορθοδοξη πλευρα επιτελους για να προχωρησει ο τοπος!
    τ.π.
    μηχανιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιά..."ρήξη" κάνεις λόγο φίλε μου; Μήπως γιαυτή που ξεχειλίζει από την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ηγέτες της Ε.Ε.; Εδώ και καιρό διατυπώνουμε την άποψη ότι υπήρχε στις εκλογές της 6ης Μαίου η ιστορική ευκαιρία για μία αριστερή διακυβέρνηση. Δυστυχώς, οι ηγεσίες ΟΛΩΝ των κομμάτων της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ για μια ακόμη φορά φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων, μόνο και μόνο για να μην χάσουν τις καρέκλες τους. Και παρά τις φραστικές διακηρύξεις τους, στην ουσία τορπίλισαν την εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, αυτό το ΕΑΜ του σήμερα που είχε ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία θα είναι αμείλικτη για τη στάση τους αυτή..

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.