Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκστρατεία για ξεβοτάνισμα από την "Πρωτοβουλία"


Οι λαχανόκηποι της "Πρωτοβουλίας"
Εκστρατεία για το ξεβοτάνισμα του χωραφιού με τα ρεβύθια αλλά και των λαχανόκηπων, οργανώνει για την προσεχή Κυριακή η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, δίνοντας συνέχεια σε μία δραστηριότητα που είναι άξια συγχαρητηρίων.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών της Πρωτοβουλίας και καρπός των προσπαθειών της, ήταν η κοινή καλλιέργεια 9,5 στρεμμάτων ρεβυθιού καθώς και η δημιουργία 40 περίπου λαχανόκηπων (50 τμ έκαστος) που έχουν διατεθεί σε μέλη και φίλους της Πρωτοβουλίας.
Το Σάββατο 5 Μαΐου, παραμονή των εκλογών, είχε προγραμματιστεί ξεβοτάνισμα στον αγρό του ρεβυθιού. Λόγω όμως των έντονων βροχοπτώσεων αλλά και παράπλευρων δράσεων της Πρωτοβουλίας, τα ζιζάνια γιγαντώθηκαν ταχύτατα κι επικίνδυνα κατά τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί το πλήρες ξεχορτάριασμα από την ομάδα που επενέβη. Γι' αυτό το ερχόμενο Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα δοθεί η συνέχεια της μάχης για την αποκατάσταση του χωραφιού.
Για την καλύτερη προετοιμασία της εκστρατείας ξεβοτανίσματος, θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών, στις 7 μμ.

Οι λαχανόκηποι
Στο μέτωπο των ατομικών λαχανόκηπων τα νέα σαφώς είναι καλύτερα. Οι σωληνώσεις ύδρευσης στάγδην έγιναν, οι φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν, το χωράφι ασφαλίστηκε με πόρτα και ένας ενθουσιασμός παράλληλα με την κούραση της αγροτικής ζωής διακατέχει τους φίλους, που καθημερινά σχεδόν βρίσκονται στο χωράφι της Περαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.