Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οδηγίες ζητά ο Δήμος για κατεδάφιση της παράνομης κεραίας στην Αγία Τριάδα


Αίσθηση, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το σύστημα κεραιών της Αγίας Τριάδας, μετά τη διαπίστωση, ύστερα από νέο αποκαλυπτικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ότι δεν εμπίπτει στη διετή προθεσμία νομιμοποίησης και άρα θα πρέπει πάραυτα να κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα δημοσιεύματα του «Φάρου του Θερμαϊκού» και του «Ακτιβιστή», ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια και στην Πολεοδομία Θέρμης, ζητώντας να τον διαβεβαιώσουν εγγράφως ότι το σύστημα κεραιών της Αγίας Τριάδας δεν εμπίπτει στις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4053, ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και δεσμεύτηκε να προβεί σε σχετικές δηλώσεις μόλις λάβει τις απαντήσεις από Περιφέρεια και Πολεοδομία.
Όπως αναφέρονταν στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και περιβαλλοντολογικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Vodafone ότι δεν μπορεί να κατεδαφιστεί η κεραία, καθώς εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 4053. Υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η διετής αναστολή κατεδάφισης που δίνει ο νόμος 4053, άρθρο 31, παράγραφος 7, δεν αφορά «… μη αδειοδοτημένες εγκατεστημένες κατασκευές κεραιών, για τις οποίες έχει ήδη είτε υποβληθεί σχετική καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) είτε αυτεπαγγέλτως διαπιστωθεί η ύπαρξή τους»
Το ζητούμενο πάντως είναι με βάση την εξέλιξη αυτή να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος Θερμαϊκού, γκρεμίζοντας το παράνομο σύστημα κεραιών της Αγίας Τριάδας και να μην «χαθεί» στο πέλαγος της γραφειοκρατίας, όπως έγινε με προηγούμενες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το ίδιο θέμα, που έμειναν στα χαρτιά ανεκτέλεστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.