Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οργή και αγανάκτηση στη Νέα Μηχανιώνα για τις κεραίες

Οι καμουφλαρισμένες κεραίες που υποτίθεται ότι αποτελούν...
στηρίγματα δύο πινακίδων που διαφημίζουν χαρτικά και απορρυπαντικά
Εξοργισμένοι, είναι οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας με την τροπή που παίρνει η ιστορία με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς τις βλέπουν να ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη, επιβαρύνοντας την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, τη στιγμή που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Η καινούρια «κρυφή» κεραία που τοποθετήθηκε τη Δευτέρα σε ταράτσα διώροφου σπιτιού σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Περίοικοι που απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κερασιάς, πήραν την απάντηση ότι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί η Cosmote, στην οποία ανήκει και αυτή η κεραία, ή μάλλον το σύστημα κεραιών, καθώς πρόκειται για 3 ή 4 διαφορετικές κεραίες,  διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες. Όταν ζήτησαν να δουν τις άδειες αυτές, τους αποκρίθηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί είναι θέμα…. «προσωπικών δεδομένων».  Χρειάστηκε να επιστρατευθεί η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Μαίρη Λιόλιου, για να της επιτρέψουν να δει το φάκελο με τις σχετικές άδειες που είχε εξασφαλίσει η εταιρία.
Ανάμεσα στις άδειες αυτές είναι μία αναδρομική της Πολεοδομίας Θέρμης από το… 2011 (αριθμός πρωτοκόλλου 12720/22-6-2011), μία άδεια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, μία τρίτη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, που επιτρέπει στην εταιρία να εκπέμπει σήμα έως 2.000 ΜHz και τέλος μία… περιβαλλοντική μελέτη, που φανταζόμαστε ότι θα λέει για τις… ευεργετικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν όχι μόνο για τους περίοικους αλλά και τους εκατοντάδες μαθητές του Λυκείου και των Γυμνασίων της Μηχανιώνας, καθώς αυτό το σύστημα κεραιών θα λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία τους (5 μέτρα από το Λύκειο και 50 μέτρα από τα δύο Γυμνάσια και ένα δημοτικό σχολείο).
Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες όλων των αρμοδίων (διοίκηση, αντιπολίτευση και παράγοντες του δήμου, φορείς, σύλλογοι κλπ) που δεν πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση για το θέμα των κεραιών, με συνέπεια σιγά-σιγά να μετατραπεί η πόλη τους σε ένα άτυπο «πάρκο κεραιών» και οι πολίτες να βομβαρδίζονται νυχθημερόν με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Πάντως τόσο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής όσο και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας που ρωτήθηκαν σχετικά, διαβεβαίωσαν ότι ο δήμος Θερμαϊκού πρόκειται τις επόμενες ημέρες με έγγραφό του να ζητήσει από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης τη διενέργεια μετρήσεων για να διαπιστωθεί το μέγεθος των επιπτώσεων από την εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Οι βλάβες στον εγκέφαλο
Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, αυτά τα συστήματα κεραιών που κρύβουν τα πάνελ εκπομπής, εκπέμπουν στη συχνότητα των 2100 ΜΗΖ για να καλύψουν τις ανάγκες των κινητών τηλεφώνων τελευταίες γενιάς ( 4G όπως τα ξέρει ο πολύς κόσμος) και καθώς εκπέμπουν σήμα για ασύρματο βίντεο, εικόνα και ήχο, σαρώνουν με την ακτινοβολία τους μία μεγάλη περιοχή.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες». Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.
Ο δόκτωρ Gerard Hyland, βιοφυσικός του Πανεπιστημίου του  Warwick, δύο φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, σε ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε: «Η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αντίστοιχη αβεβαιότητα για την βλαπτικότητα του». 
Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού: 
-Στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf)
-Στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια.
-Στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini )
-Στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας.
την Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld )
-Στη Βραζιλία: το 80% των θανάτων από καρκίνο στο Belo Horizonte καταγράφηκε σε απόσταση 500 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Dode).


6 σχόλια:

  1. εφοσον τις κεραιες τις εβαλε στην ταρατσα του σπιτιου του ,ελευθερος επαγγελματιας της περιοχης ,ας μποικοταρουν το μαγαζι του οι μηχανιωτες να δουμε αν τον συμφερει να γραφει στα παλια του τα παπουτσια την υγεια των συγχωριανων του.για να δουμε οι αγωνιστες μηχανιωτες θα αφησουν τους καναπεδες και τον σουλειμαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mexri pote tha toyw afinoyme na katastrefoyn tis zwes mas oi anekselegktes etairies kai oi paradopistoi? Giati den antidroame opws prepei? Mexri pote tha toys anexomaste?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μποικοταζ και δολιοφθορα στις κεραιες ,μονο ετσι καταλαβαινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι λύση αυτή. Εμείς δεν την υιοθετούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι θα πει μποικοταζ???υπαρχουν νομικα πλαισια.εχω κεραια 20 μετρα απο το κρεβατι μου στο υψος του ποδιου μου πληρως καμουφλαρισμενη.και στη τελικη αφου ειναι τοσο νομιμες γιατι τις καμουφλαρουν????δεν υπαρχει μποικοταζ υπαρχουν μυνησεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.