Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Όταν ο κ.Τζιτζικώστας ξεχνάει να πει μια συγνώμη

Στο ξενοδοχείο Sun beach της Αγίας Τριάδας, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Και καθώς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το δήμο Θερμαϊκού τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης του, Γιώργος Τσαμασλής, περιμέναμε ότι θα είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να ζητήσει μία συγνώμη από τους κατοίκους του δήμου μας. Συγνώμη που η Περιφέρεια είχε όλα αυτά τα χρόνια παραπεταμένη την περιοχή μας, εξαφανίζοντάς την ακόμη και από τους τουριστικούς της χάρτες.

Δυστυχώς, ακολουθώντας, αν και νέος άνθρωπος, τη γνώριμη τακτική των αποτυχημένων πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό της χάλι, όχι μόνο δεν είχε το θάρρος της συγνώμης, για το τεράστιο ολίσθημα της Περιφέρειας απέναντι στο δήμο Θερμαϊκού, αλλά απεναντίας επί μία ώρα βομβάρδιζε το κοινό του με μεγαλόστομες διακηρύξεις για «τουριστική προβολή της περιοχής», για «ισχυρή παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις», «σύγχρονα εργαλεία προβολής» και «ενιαία τουριστική ταυτότητα». Αποφεύγοντας όμως να εκστομίσει έστω το παραμικρό, για να εξηγήσει στο ακροατήριό του γιατί, στην πολυτελή έκδοση Verymacedonia της Περιφέρειας, δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού. Όπως την ίδια εξήγηση, αποφεύγει συστηματικά και ο αντιπεριφερειάρχης του κ.Γ.Τσαμασλής.

Κατόπιν όλων αυτών, οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ.Τζιτζικώστα, ότι τάχα «η Περιφέρεια μας μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή και στον τουρισμό» ή ότι από δω και πέρα θα δώσει «προτεραιότητα στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιοχής», ακούγονται κενές περιεχομένου, καθώς πρόκειται για παπατζίδηκες προεκλογικές εξαγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.