Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

"Κάτω τα χέρια από το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας"

Εκατοντάδες κόσμου στην εκδήλωση της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού"
Εκατοντάδες δημότες του Θερμαϊκού, μετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με αίτημα να μην ξεπουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ αυτός ο εκπληκτικής ομορφιάς χώρος, έκτασης 162 στρεμμάτων, αλλά να περιέλθει στο δήμο Θερμαϊκού, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. «Εμείς το δηλώνουμε, υπογράφοντας συμβόλαιο τιμής με τους συνδημότες μας, ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα του κάμπινγκ, και θα καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες ώστε να πάψει να ρημάζει ο χώρος, αλλά να αξιοποιηθεί σωστά», είπε σε σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος.

Πολίτες όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, ένωσαν τις φωνές τους κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τίμησαν επίσης την εργατική Πρωτομαγιά και τις θυσίες των εργαζομένων και στο τέλος διασκέδασαν με τα τραγούδια που τραγούδησαν εκπληκτικές φωνές, όπως ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης, η πολύ καλή τραγουδίστρια Μαρία Φωτίου, αλλά και ο νεαρός υποψήφιος με τη «Συμπολιτεία» στο τοπικό του Μεσημερίου, Χρήστος Πασχαλίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Λϊτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο Γραμματέας Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ρώσιος, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς από τους Καίτη Τσαρουχά, Γιώργο Μπακιρτζή και Φανή Γιαννούση, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση», δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Στεφανίδης, ο εκπρόσωπος της κίνησης «Σώστε το Νερό» κ.Σταύρος Ιωακειμίδης και εκατοντάδες κόσμου που πέρασαν από το χώρο της εκδήλωσης στις 6 ώρες που αυτή διήρκεσε, μέσα στο πνιγμένο από πράσινο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Ανάμεσα στους άλλους, ήταν και ο παλιός δημοσιογράφος, Γιάννης Νέγρης, από τους διοργανωτές των παλιών Μπιτς-Πάρτι που οργάνωνε η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» μεταξύ των οποίων και στην πλαζ της Αγίας Τριάδας.
Ο εκπρόσωπος της κίνησης "Σώστε το Νερό" κ.Στ.Ιωακειμίδης
«Σιγή ιχθύος» Μαυρομάτη-Τσαμασλή για το δημοψήφισμα
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο εκπρόσωπος της κίνησης «Σώστε το νερό» κ.Ιωακειμίδης, επισήμανε την ανάγκη να προσέλθουν όλοι οι πολίτες και να ψηφίσουν, εκτός από τις δημοτικές και περιφερειακές  στις κάλπες που θα έχουν στηθεί έξω από τα εκλογικά τμήματα. Ενώ παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, καυτηρίασε το γεγονός ότι οι άλλοι υποψήφιοι, τόσο ο κ.Μαυρομάτης όσο και ο κ.Τσαμασλής, τηρούν «σιγήν ιχθύος» και δεν αναφέρουν ούτε λέξη για το δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που αφορά άμεσα τους δημότες του Θερμαϊκού. Δεδομένου ότι σε περίπτωση που η επιχείρηση περάσει στα χέρια ιδιώτη, υπάρχει κίνδυνος να διογκωθούν υπέρμετρα τα τέλη καθαριότητας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αποχέτευσης σήμερα ανήκει στην ΕΥΑΘ.

«Οδηγήθηκε το κάμπινγκ στην απαξίωση για να ξεπουληθεί»
Στην ομιλία του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» σημείωσε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνώντων που άφησαν έναν επίγειο παράδεισο, όπως το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, με πανύψηλες λεύκες, αιωνόβια πεύκα, φοίνικες και κάθε λογής βλάστηση σε εγκληματική εγκατάλειψη στο χρόνο, για να οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση και σήμερα στο ξεπούλημα.
«Για μας τους παλιούς, που με τα καραβάκια ερχόμασταν εδώ σ΄αυτή την υπέροχη παραλία για να κολυμπήσουμε ή να πάρουμε μέρος στα υπέροχα Μπιτς-Πάρτι,  εκείνη η εμπειρία του κάμπινγκ και της πλαζ Αγίας Τριάδας μένει αξέχαστη. Κι όμως αυτός ο επίγειος παράδεισος, που κάποτε έσφυζε από ζωή τα καλοκαίρια, διαθέτοντας 350 θέσεις για τροχόσπιτα και σκηνές, χωρητικότητας 1.200 ατόμων και φιλοξενώντας στην ακτή του 6.000 λουόμενους, με συνέπεια να δουλεύουν και τα καταστήματα της περιοχής, σήμερα ρημάζει με το χρόνο αναξιοποίητο», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος, για να προσθέσει:
«Θέλουμε να ρωτήσουμε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην περιοχή, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ.Θεόδωρο Καράογλου: Πριν τρία ακριβώς χρόνια, στις 26 Αυγούστου 20112, δήλωνε ότι ο χώρος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, αποτελεί «ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών με προοπτική ανάπτυξης». Σήμερα, συμφωνεί αυτό το Κεφάλαιο να καταστραφεί και να μετατραπεί σε άχαρους όγκους μπετόν-αρμέ;».

Μία ακόμη άποψη των συγκεντρωμένων
Όπως κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος: «Εμείς το δηλώνουμε, υπογράφοντας συμβόλαιο τιμής με τους συνδημότες μας, ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα αυτής της έκτασης και θα καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες ώστε να πάψει η καταστροφή αυτού του απαράμιλλου φυσικού κάλλους χώρου. Αντιθέτως να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και με αναπτυξιακή προοπτική, ώστε να δουλέψουν τα μαγαζιά της περιοχής και να βρουν δουλειά οι άνεργοι νέοι μας. Όπως επίσης τις ίδιες προσπάθειες θα καταβάλουμε, για να επιστραφεί στο δήμο Θερμαϊκού, να περιφρουρηθεί και να αξιοποιηθεί και ένας ακόμη επίγειος παράδεισος, όπως είναι και το κάμπινγκ της Επανομής, που επίσης καταστρέφεται».

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Νικολαίδης- Ακτιβιστής  

1 σχόλιο:

  1. Παπαδόπουλος Γεώργιος2 Μαΐου 2014 στις 11:53 μ.μ.

    Ούτε τσίπα δεν έχει το ψέμα πάει κόρκομπο.
    Όλοι παλεύουν να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι την Παρθένα την κάνανε ιδιωτική άντε αυτό ήταν τυπογραφικό λάθος δεν βαριέσαι.
    Το άλλο που από αστυνομικό τον άνθρωπο τον έκαναν ιδιωτικό υπάλληλο άντε και αυτό και αυτό λάθος για άλλη αιτία.
    Αλλά η γελοιότητα ξεπέρασε τα όρια ούτε να το γράψω δεν μπορώ ο Καραδεξιός Ζαβέρκος (προβεβλημένο στέλεχος της Β’ Θεσσαλόνικης της ΝΔ, στο «δημοκρατικό» ψηφοδέλτιο αυτό δεν το αναφέρουν ντροπή πράγμα, έχω λύσει στα γέλια). Τον βαφτίσανε πολιτικό μηχανικό λέει, αυτός θα χτίσει την Αλέξαντερλαντ. Μπερδεύτηκα αυτό το είπε ο μάγος κάτι θα βρεί να χτίσει και αυτό το κομματόσκυλο.
    Δηλαδή φαντάσου αν ψεύδεται στο βιογραφικό των υποψηφίων του τι κάνει στα υπόλοιπα θέματα!
    Απορώ αυτοί που μπήκανε στο ψηφοδέλτιο του πώς νοιώθουν με όλα αυτά τα ψέματα.
    Ζήτω ο Ασπρομάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.