Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Συμβάσεις της τελευταίας στιγμής στη ΔΕΥΑΘ

Δανεισμένο από τον "Αιθερόπλοο"
Άναψαν τα πνεύματα στην τελευταία γιαυτή την τετραετία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, μετά τη σοβαρή καταγγελία που διατύπωσε ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης για νέες βεβιασμένες κατακυρώσεις διαγωνισμών και προσλήψεις της τελευταίας στιγμής στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ).

Όπως ανέφερε ο κ.Μαυρομάτης, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ, στα επτά θέματα που ορίσθηκαν για να συζητηθούν, τα περισσότερα αφορούν κατακυρώσεις διαγωνισμών και ανάθεση έργου με συμβάσεις σε διάφορα άτομα. Κάτι που το θεώρησε ως εντελώς αντιδεοντολογικό, δεδομένου ότι αυτά γίνονται δέκα μόλις ημέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.
Σε μία περίπτωση, σύμφωνα με τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο, πρόκειται να εγκριθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ η σύμβαση ανάθεσης έργου ύψους 45.000 ευρώ για δύο χρόνια σε ένα άτομο. «Δηλαδή πόσα θα δίνετε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, 1.800 ευρώ το μήνα; Ποιος παίρνει σήμερα στην Ελλάδα τέτοιο μισθό; Ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος», παρατήρησε ο κ.Μαυρομάτης. Για να προσθέσει ότι αυτές οι συμβάσεις δεν πρόκειται με τίποτα να νομιμοποιηθούν καθώς θα υπάρξει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. «Είναι απαράδεκτο να προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες, όταν σε μία εβδομάδα παραδίδετε», είπε. Και κάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ να σταματήσει τις περαιτέρω ενέργειες στο θέμα αυτό.
Απαντώντας ο παριστάμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, κ.Γιάννης Βογιατζής, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, λέγοντας ότι αυτά γίνονται μετά από εισηγήσεις της υπηρεσίας. Για να προσθέσει ότι οι συμβάσεις καθυστέρησαν λόγω των δημοτικών εκλογών που προηγήθηκαν. Πυροδότησε όμως το ήρεμο μέχρι εκείνη τη στιγμή κλίμα, όταν απευθυνόμενος στον κ.Μαυρομάτη του είπε ότι «αντιδράτε γιατί θέλετε να βολέψετε δικούς σας ανθρώπους».

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλά στην αίθουσα για «εργολάβους γιούς στελεχών της διοίκησης», με τον δήμαρχο κ.Αλεξανδρή να παρακολουθεί σιωπηλός τη συζήτηση. Ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από προσπάθειες του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστή Κούτουκα, που ενεργώντας εύστοχα, φρόντισε να αλλάξει θέμα η συζήτηση, ώστε να σταματήσουν οι φραστικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.