Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Νέος μήνας, νέα διοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού

Αρχίζει με ευνοϊκές συνθήκες η διοίκηση Μαυρομάτη
Το ζητούμενο είναι κατά πόσο ο νέος δήμαρχος θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Νέος μήνας από Δευτέρα, νέα διοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη νέα δημοτική αρχή του νεοεκλεγμένου δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη, να πετύχει. Από τον ίδιο και τα στελέχη που τον περιβάλλουν και θα  ασκήσουν διοίκηση εξαρτάται το μεγαλύτερο, για να μην πούμε το καθοριστικό  ποσοστό της αποτυχίας ή της αποτυχίας αυτής της διοίκησης.

Ο σημαντικότερος ευνοϊκότερος παράγοντας για τη δημαρχεία Μαυρομάτη, είναι η πρόθεση των σημαντικότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ασκήσουν συναινετική πολιτική, βοηθώντας να υπάρξει ένα κλίμα ενότητας, ώστε να μπορέσουν να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο Θερμαϊκού.
Η ολοκάθαρη θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» είναι ενδεικτική των καλών προθέσεων της αντιπολίτευσης.  Όπως ξεκαθάρισε από τη νύχτα κιόλας  των εκλογών της 18ης Μαίου η «Συμπολιτεία», η νέα αυτή δημοτική παράταξη, που περικλείει στις γραμμές μερικές από τις καλύτερες και πιο αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου, θα ασκήσει «δημιουργική αντιπολίτευση» Και όπως ξεκαθάρισε κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της, Σπύρος Κουζινόπουλος, αυτό σημαίνει ότι θα επικροτήσει και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για οτιδήποτε θετικό  προκύψει από τη νέα διοίκηση του δήμου. Οτιδήποτε όμως αντίκειται στα συμφέροντα του δήμου Θερμαϊκού και των πολιτών του, οτιδήποτε αντιστρατεύεται τα οράματα και τους πόθους των συνδημοτών μας, θα το αντιμετωπίσει, θα το πολεμήσει επίσης με όλες της τις δυνάμεις. Ενώ ανάλογες ήταν οι συναινετικές δηλώσεις και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσαμασλή
Είναι λίγο πολύ γνωστά και πριν ακόμη αναλάβουν ο νέος δήμαρχος  και το νέο δημοτικό συμβούλιο, τα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού. Είναι γνωστό το τεράστιο χρέος των δέκα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, η έλλειψη υποδομών, η απουσία σωστής τουριστικής αξιοποίηση της περιοχής, το άθλιο οδικό δίκτυο, ο κίνδυνος να χαθούν τα καλύτερα «φιλέτα» του δήμου εξ αιτίας των αρπακτικών διαθέσεων του ΤΑΙΠΕΔ και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων κ.α.  Και από κει πέρα, τεράστια ζητήματα που επί χρόνια συσσωρεύθηκαν, όπως το τελευταίο με το «χαράτσι» της προκαταβολή 10% για την πολεοδόμηση, που  έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες συνδημότες μας, ή τα δημοτικά τέλη που είναι από τα πιο ακριβά σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Σιγά-σιγά  τα προβλήματα μπορούν να μπουν σε ένα δρόμο αντιμετώπισής τους, αρκεί η νέα διοίκηση να λειτουργήσει, όπως δεσμεύτηκε κατά την τελετή ορκωμοσίας πάντα συναινετικά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας. Διαφορετικά, αν επικρατήσουν στη δημοτική αρχή λογικές ηγεμονισμού, αυταρχισμού, νεποτισμού ή  περιφρόνησης του απαιτούμενου διαλόγου και της διαβούλευσης, τότε θα έχουμε «μία από τα ίδια».
Το ζητούμενο είναι αν η δημαρχεία Μαυρομάτη, αποφύγει την επανάληψη της πορείας της απελθούσας διοίκησης του κ.Αλεξανδρή. Η οποία ξεκίνησε επίσης με τους καλύτερους οιωνούς, με ούριο άνεμο στα πανιά της  και με αποδοχή από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Θερμαϊκού για να φτάσει στο σημερινό σημείο της πλήρους απογοήτευσης, της απόλυτης απαξίωσης, της διάψευσης των προσδοκιών. Κι αυτός είναι ο κίνδυνος για τη νέα  διοίκηση: Μήπως διαψεύσει τις ελπίδες. Αν υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, όλα όσα υποσχέθηκε στους δημότες που την ψήφισαν, τότε θα έχει πιθανότητες επιτυχίας. Διαφορετικά…. 

Πάντως, η παράταξή μας «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα είναι εδώ, πανταχού παρούσα, για να της θυμίζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, λειτουργώντας σε τελευταία ανάλυση ως η φωνή της συνείδησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.