Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Προκλήσεις Χρυσαυγιτών στην ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Αντιπαράθεση με συνθήματα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Τους δύο εξώστες της αίθουσας έχουν καταλάβει, οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φωνάζουν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.

Οι χρυσαυγίτες λένε «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Οι αντιφασίστες έχουν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


Οι οπαδοί του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι προκλητικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Σε ερώτηση ενός από τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ "Ματθαιόπουλε πόσα κεφάλια μεταναστών άνοιξες χτες;", έδειξε προκλητικά τον αριθμό "5".

Στο μεταξύ, το άστρο του Δαυίδ καρφίτσωσε στο πουκάμισό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ένταση με συνθήματα και αντεγκλήσεις σημειώθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών της ΚΕΕΡΦΑ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα με το που εισήλθαν οι τρεις εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής στο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ορκιστούν, μαζεύτηκαν υποστηρικτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν είναι οι φυλακές για τους αγωνιστές».
Αμέσως μετά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ ανάρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν τα εξής: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».

Πηγή φωτό: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.