Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο κύβος ερρίφθη: Η καθαριότητα του Θερμαϊκού σε ιδιώτες!!

Παρά τις όποιες δεσμεύσεις περί του αντιθέτου
Προσπάθεια για την υπογραφή της σύμβασης με την οποία θα ανατεθεί η καθαριότητα στο δήμο Θερμαϊκού σε ιδιώτη, αντί του ποσού των 1.084.921 ευρώ, καταβάλει η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ.Ι.Αλεξανδρή, λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση του δήμου στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο κ.Γιάννη Μαυρομάτη. Αυτό γίνεται εφικτό, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού που είχε διενεργήσει πριν εννέα μήνες ο δήμος Θερμαϊκού.

Η εξέλιξη αυτή, «βολεύει» τη νέα διοίκηση Μαυρομάτη, που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, καθώς με την υπογραφή της, επί δημαρχίας Αλεξανδρή, βγάζει τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο από μία δυσχερή θέση. Δεδομένου ότι ο κ.Μαυρομάτης είχε δεσμευθεί κατ΄επανάληψη όλη την προηγούμενη τετραετία, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι με τίποτα, δεν πρόκειται να ανατεθεί η καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού (http://sedth.wordpress.com), είναι ακόμη αναρτημένη η δήλωση στην οποία είχε προβεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος προς τους εργαζόμενους του δήμου, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στις 12 το μεσημέρι της 5ης Μαίου 2014, στο Δημαρχείο, όπου διαβεβαίωνε: «Όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε το θέμα για την εκχώρηση υπηρεσιών και ειδικά της καθαριότητας σε ιδιώτες, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δεσμεύτηκε ότι καμία υπηρεσία του Δήμου εφόσον εκλέγει Δήμαρχος δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες.

Τι αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού 
Αναφορικά με την έγκριση από το Συμβούλιο Επικρατείας και την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτη, από το δήμο Θερμαϊκού εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τις επόμενες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, που αφορά στην ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος έπειτα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού με την υπ.αρ.110/2013 απόφαση ενέκρινε την υλοποίηση της μελέτης 15/2013 της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αφορούσε στην ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτη, λόγω της αδυναμίας παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών βάσει της υφιστάμενης υποδομής και του προσωπικού του Δήμου.
Ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013. Υποβλήθηκαν τέσσερις προσφορές, οι οποίες αξιολογήθηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη, από τη διακήρυξη του διαγωνισμού, διαδικασία. Η Οικονομική Επιτροπή με την 121/2014 απόφασή της προχώρησε στην κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ως προς τη νομιμότητα λήψης της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Επιπλέον, η διαγωνιστική διαδικασία στο σύνολό της ελέγχθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αποφάσισε ότι όλα έγιναν σύννομα και συνεπώς μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.
Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
1.    Αποκομιδή απορριμμάτων και εναπόθεση στο ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας 
2.    Πλύσιμο κάδων
3.    Μεταφορά απορριμμάτων από  το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Νέας Μηχανιώνας στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
4.    Μηχανική οδοσάρωση
5.    Καθαρισμό στα καλαθάκια της παραλιακής ζώνης.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και το συνολικό κόστος της ανέρχεται σε 1.084.921,46€».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.