Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι ομιλίες Αλεξανδρή, Κουζινόπουλου και Τσαμασλή στην ορκωμοσία

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια τις σύντομες ομιλίες που εκφώνησαν κατά τη σημερινή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κουζινόπουλος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής και ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής. Αναζητήσαμε και απομαγνητοφωνήσαμε τις τρεις ομιλίες, μετά την ενέργεια της νέας διοίκησης Μαυρομάτη να αποσιωπήσει όχι μόνο τις ομιλίες αλλά και την ίδια την παρουσία τους.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί και η ομιλία της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνας Μώραλη, η παρουσία της οποίας επίσης αποκρύφτηκε από το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε για την ορκωμοσία.
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια σε πλήρη απομαγνητοφώνηση τους τρεις σύντομους χαιρετισμούς με τη σειρά κατά την οποία έγιναν:

Σπύρος Κουζινόπουλος
«Θέλω να συγχαρώ   τη νέα δημοτική αρχή, τους συναδέλφους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που ορκιστήκαμε σήμερα.
Τη νύχτα των εκλογών της 18ης Μαίου, λίγο μετά που διαφάνηκε η διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε θετικό θα παρουσιάζει η νέα δημοτική αρχή, θα το στηρίζουμε και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίησή του. Από την ώρα όμως που διαπιστώσουμε ενέργειες και αποφάσεις που θα είναι κόντρα στη βούληση του λαού του Θερμαϊκού και τα συμφέροντα του δήμου, θα μας βρίσκει η διοίκηση αντίθετους.
Σ΄αυτό το πνεύμα, πιστεύω να υπάρξει συναίνεση στο νέο δημοτικό συμβούλιο και όλες οι δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Με πρώτη και καλύτερη τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» η οποία όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και μετά τις εκλογές, έδωσε σκληρούς αγώνες  για τη διάσωση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, με πρώτα και καλύτερα τα κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής.
Εμείς της «Συμπολιτείας» θεωρούμε ότι με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου μας, μπορούμε να πάμε το δήμο Θερμαϊκού ένα βήμα πιο μπροστά. Ο δήμος μας, που ήταν παρατημένος όλα αυτά τα χρόνια, δικαιούται να έχει καλύτερη μοίρα, προς όφελος των κατοίκων του, να γνωρίσει ένα καλύτερο μέλλον.
  
Γιώργος Τσαμασλής
Σήμερα είναι μία καινούρια αρχή για το δήμο Θερμαϊκού.  Εγώ από τα βάθη της ψυχής μου θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εκείνους τους ανθρώπους  που συμμετείχαν στον αγώνα για το καλό του δήμου. Στους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια και δώσανε τον αγώνα. Νικητές είναι αυτοί που συμμετέχουν στον αγώνα.
Από εδώ και πέρα, εμείς ως αντιπολίτευση, εκεί που μας έταξε ο λαός του δήμου Θερμαϊκού, θα είμαστε οι άνθρωποι που θα σταθούμε δίπλα στη διοίκηση , δίνοντας τον αγώνα για το καλό των συμπολιτών μας και το καλό του τόπου μας. Διότι αυτή ήταν η προεκλογική μας υπόσχεση κι αυτή θα τηρήσουμε και μάλιστα με τον όρκο που σήμερα δώσαμε ενώπιον του Θεού και εσάς, των δημοτών του δήμου Θερμαϊκού.
Στο Δήμο, θέλω να πω ότι θα δημιουργήσουμε κι εμείς έργο, παρότι είμαστε αντιπολίτευση. Με τις προτάσεις μας. Έργο για το δημόσιο συμφέρον. Για το συμφέρον των συνδημοτών μας. Στο νέο δήμαρχο, τον κ.Μαυρομάτη θέλω να υποσχεθώ ότι η κριτική μας θα είναι καλοπροαίρετη.  Και θα στηρίξουμε, αλλά και θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε εκείνες τις προτάσεις που θα πάνε πιο μπροστά το δήμο Θερμαϊκού. Έργο μας είναι να ελέγχουμε τη διοίκηση και αυτό θα το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, γιαυτό είπα ότι η κριτική μας θα είναι καλοπροαίρετη.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους εσάς ότι θα δίνουμε τον αγώνα για το δήμο Θερμαϊκού και ότι όλοι μαζί θα εργαστούμε για το καλό του δήμου Θερμαϊκού.  Θέλω να συγχαρώ τον κ.Μαυρομάτη και το δημοτικό συμβούλιο και να διαβεβαιώσω ότι εμείς όλα αυτά που υποσχεθήκαμε θα τα τηρήσουμε. Και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δώσατε στη δική μας παράταξη . Σας εύχομαι υγεία και με την αγάπη και την ευλογία του Θεού να έχουμε δύναμη να δημιουργήσουμε έργο για το καλό των συμπολιτών μας.

Γιάννης Αλεξανδρής
Κύριε Μαυρομάτη, θερμά συγχαρητήρια σε σας και την παράταξή σας για την εκλογή σας.  Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που έδωσαν ένα καλό αγώνα και νομίζω ότι αξίζει να δίνεις αγώνα για τον τόπο σου.
Αναλαμβάνετε κ.Μαυρομάτη  εσείς και οι συνεργάτες σας σε μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κρίση που τη βιώσαμε κι εμείς στο πετσί μας ως προηγούμενη διοίκηση. Αυτό έχει σα συνέπεια να απαιτείται πολύ δουλειά, να έχετε υγεία, δύναμη και αντοχή. Και να έχετε υπόψη σας ότι αυτή την κακή οικονομική συγκυρία που πέρασε ο δήμος, τη βιώνουν και οι δημότες. Και έχει σα συνέπεια αυτό να έχουν μηδενική ανοχή και υπερβολική κριτική. Θα πρέπει λοιπόν να συγκεραστούν όλα αυτά τα δεδομένα, γιατί πραγματικά ο δήμος μας το έχει ανάγκη.
Να ευχηθώ σε όλους τους συμπολιτευόμενους και τους αντιπολιτευόμενους να εργαστούν για ένα κοινό σκοπό. Να έχουν στην καρδιά τους ένα τατουάζ που θα λέει «δήμος Θερμαϊκού». Το αξίζει ο δήμος μας.

Να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση ενός ανθρώπου που θα σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Καλή επιτυχία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.