Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Λαϊκή αντιπολίτευση θα ασκήσει η "Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού"

«H Λαϊκή Συσπείρωση θα ασκήσει τη λαϊκή αντιπολίτευση που δεσμεύτηκε και που έχει ανάγκη ο τόπος, για να βάλει εμπόδια στην πολιτική που θέλει παραδομένη τη ζωή του λαού στα κέρδη των ομίλων και που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση», τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ντίνα Μώραλη, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Όπως είπε συγκεκριμένα:
«Συνδημότισσες και συνδημότες, από τη μεριά της ΛΣ χαιρετίζουμε τη θητεία του νέου ΔΣ, με νέα διοίκηση, με αρκετά νέα πρόσωπα , με την ίδια όμως συνταγή διαχείρισης, που μπορεί βέβαια να διαφέρει στη δοσολογία των υλικών. Άλλωστε η εφαρμογή της δεύτερης φάσης του “Καλλικράτη” που έρχεται, φέρνει μαζί της την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση και άλλων δομών και υπηρεσιών των δήμων την “ ̈αξιοποίης” ̈ – ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας , δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αυταπάτες, μεγάλα λόγια και εφησυχασμούς. Οι διοικήσεις ανά την Ελλάδα, στο σύνολό τους , δεν θα κάνουν τίποτε περισσότερο από να εφαρμόζουν πιστά αυτό το πλαίσιο, που αποτελεί φυσικά κομμάτι των δεσμεύσεων της χώρας μας στη  “μεγάλη σύμμαχo”, την ΕΕ.
Τη μεγάλη διαφορά θα τη δούμε μόνο, σε τέσσερις δήμους της χώρας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι ψήφισαν στη διοίκηση των δήμων τους, δημάρχους κομμουνιστές. Σε ότι αφορά το δικό μας δήμο οι ψηφοφόροι κράτησαν οριακά τη ΛΣ στις προηγούμενες δυνάμεις της.

Με αυτές τις δυνάμεις λοιπόν που μας δώσατε, αλλά κυρίως από τη δύναμη που αντλούμε από τους εργαζόμενους και το ταξικό τους κίνημα, από τόσους και άλλους τόσους αγώνες, όσο είναι και το δίκιο, από την πείρα που αποκτήσαμε από την προηγούμενη θητεία μας, από την εδραίωση των δεσμών μας με τους εργαζόμενους και τα τεράστια προβλήματα, θα ασκήσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση που δεσμευτήκαμε και που έχει ανάγκη ο τόπος, για να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική που θέλει παραδομένη τη ζωή του λαού στα κέρδη των ομίλων και που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση. Με καλύτερα οργανωμένο και σε πιο στέρεες βάσεις κίνημα, και με περισσότερο πείσμα, απέναντι σε αυτούς που ετοιμάζουν τα κοινωνικά υπνωτήρια, για να περνούν τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους επικαλούμενοι κοινωνική συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.