Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ευχαριστήριο για τη συνεισφορά στη Δράση Σ.Τ.Ο.Π

Ευχαριστήριο, εκδόθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, για όσους συνεργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα και προσέφεραν για την υλοποίηση της δράσης «ΣΤΟΠ», βοηθώντας δεκάδες ανήμπορους συνδημότες μας που γνώρισαν στο πετσί τους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να βρίσκουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό κάθε μέρα.

Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι Ενάντια στην Πείνα) ξεκίνησε πιλοτικά στις 14/01/2013 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, με απώτερο σκοπό να εξαπλωθεί σύντομα σε όλον τον Δήμο Θερμαϊκού. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο και κατορθώθηκε, με τη δημιουργία μεγάλου Δικτύου Εθελοντών να σιτίζονται καθημερινά κατά μέσο όρο 35 συνδημότες μας. Την έμπνευση για τη δράση αυτή, είχε ο τότε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Τσακμάκας και τη συνέχισε, όταν αυτός παραιτήθηκε μέχρι σήμερα, η αβντιδήμαρχος Κούλα Παπακώστα.

Στόχος, ήταν η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο στη συνέχεια θα συλλέγεται και θα διανέμεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Η πρωτοβουλία αυτή άρχισε από τη Νέα Μηχανιώνα, ενώ όταν από την αρχή του χρόνου επεκτάθηκε και στην Περαία, συνεργάστηκαν για την υλοποίησή της ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σωματείο Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, η ΕΘΟΠΑΚ, ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, ο Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και το Δίκτυο Εθελοντών. Επίσης μετείχαν το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και η ΔΗΚΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.