Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

"Να παραταθεί η προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους"

Την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών για χρέη προς τους Δήμους πέραν της 14ηςΑυγούστου 2014, προκειμένου να προλάβουν οι πολίτες να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να αποφευχθεί η λήψη μέτρων είσπραξης, ζητάει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει:
«Σύμφωνα με όσα ορίζουν το άρθρο 51 του ν. 4257/2014 και η υπ’ αριθμ. 36/6-6-2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών όσοι οφείλουν στους Δήμους της χώρας μπορούν να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των δημοτικών αρχών και να καταθέσουν αίτηση προκειμένου να ρυθμίσουν με διακανονισμό και ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις οφειλές τους.
Ωστόσο, καθώς η καταλυτική ημερομηνία για τις αιτήσεις ρύθμισης αυτών των οφειλών είναι η 14η Αυγούστου 2014, πολλοί πολίτες παρά το γεγονός ότι έχουν την πρόθεση να επωφεληθούν από τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος, λόγω της θερινής περιόδου απουσιάζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση.
Η είσπραξη πάσης φύσεως οφειλών είναι ζωτικής σημασίας για τους Δήμους, που λόγω της οικονομικής κρίσης είδαν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών:


-Εξετάζουν τα αρμόδια Υπουργεία το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών για χρέη προς τους Δήμους πέραν της 14ηςΑυγούστου 2014, προκειμένου να προλάβουν οι πολίτες να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να αποφευχθεί η λήψη μέτρων είσπραξης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.