Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Καταμαράν από του χρόνου στη θαλάσσια συγκοινωνία

Καταμαράν, σχεδιάζουν να δρομολογήσουν από του χρόνου στη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης οι ιθύνοντες της κοινοπραξίας Thessaloniki Waterways, που έχει αναλάβει και λειτουργεί τα καραβάκια στο Θερμαϊκό κόλπο. Από τις 20 του περασμένου Μαίου που έγινε το πρώτο δρομολόγιο και μέχρι σήμερα, μετακινήθηκαν με τα δύο καραβάκια «Κωνσταντής» και «Άγιος Γεώργιος» περισσότεροι από 25.000 Θεσσαλονικείς.

Τα καραβάκια θα παραμείνουν ως έχουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Όμως από τον επόμενο Μάϊο, όπως διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, πλοιοκτήτης Μάνος Κάϊλας, θα αρχίσουν δρομολόγια στο Θερμαϊκό τέσσερα καραβάκια, ενώ το φθινόπωρο θα καταφθάσει στο Θερμαϊκό και, καταμαράν.
Το καταμαράν που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη είναι ειδικά σχεδιασμένο για θαλάσσια συγκοινωνία. Θα μπορεί δε να εκτελεί το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι την Αγία τριάδα σε 35 λεπτά, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στη Μαρίνα Αρετσούς, στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες.
Όπως αναφέρει ο κ.Κάϊλας αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του καταμαράν, το ολικό του μήκος είναι  24,5 μέτρα και η χωρητικότητά του 198 επιβάτες. Για τις πλόες του απαιτείται πλήρωμα δύο ατόμων. Μπορεί να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και να παίρνει ποδήλατα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 24 κόμβοι, ενώ η μέση ταχύτητα 21 κόμβοι.
Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.