Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η σφαγή στη Γάζα και η διεθνής υποκρισία

Θεέ μου, τι υποκρισία! Να σκοτώνονται δεκάδες άμαχοι καθημερινά στη λωρίδα της Γάζας, να βομβαρδίζονται από τους Ισραηλινούς αυτόκλητους «τιμωρούς» νοσοκομεία και σχολεία και κτίρια διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, να σφυρίζουν αδιάφορα.

Στη Γάζα διαπράττονται καθημερινά εγκλήματα πολέμου, μία ανελέητη γενοκτονία, κι αυτό πρέπει να το παραδεχτούν όλοι. Τι περισσότερα στοιχεία χρειάζεται κανείς, από αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), αναφέροντας ότι ένας στους τρεις άμαχους που σκοτώνεται, είναι παιδιά, ότι ο αριθμός των νεκρών παιδιών ξεπερνάει τα τριακόσια, και ότι από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά; Κι όλα αυτά τη στιγμή που περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA και περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.

Τι περισσότερο χρειάζεται η παγκόσμια κοινή γνώμη, τι περισσότερο χρειαζόμαστε όλοι μας για να ξεσηκωθούμε, απαιτώντας να σταματήσει η φρίκη του πολέμου και του αίματος από τις Ισραηλινές επιθέσεις, με θύματα κυρίως αμάχους και πολλά παιδιά στη Γάζα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.