Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΠΠΑ-2000: Επιστρέφει στην ιδιοκτησία του δήμου Θερμαϊκού

Επιστρέφει στο δήμο Θερμαϊκού ως ιδιοκτησία, το ΚΑΠΠΑ-2000, μετά την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων παραχώρησης, που είχε λάβει παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Η ανάκληση, την οποία, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, δρομολόγησε τους τελευταίους μήνες η σημερινή δημοτική αρχή, κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης  ως απολύτως σύννομη.

Η ανάκληση, οφείλεται στη μη τήρηση των όρων παραχώρησης από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται το ΚΑΠΠΑ-2000.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με αποφάσεις του το 2001 και 2003 παραχώρησε  επ’ αόριστον τη χρήση αρχικά 30 και στη συνέχεια άλλων 25 στρεμμάτων –συνολικά 55 στρεμμάτων-  ιδιοκτησίας του δήμου στην Περαία προς την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΑΠΠΑ 2000» για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία από την Κεντρική Μακεδονία και πολίτες του δήμου Θερμαϊκού. 
Στις αποφάσεις υπήρχε ο όρος ότι για να ισχύσει η συμφωνία η κατασκευή των εγκαταστάσεων (κλειστό γυμναστήριο, πισίνα, ξενώνας, αμφιθέατρο, γραφεία διοίκησης κ.λπ.) θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008.
Με δεδομένο ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την πλευρά του «ΚΑΠΠΑ 2000», οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός που υπάρχουν, επιστρέφουν στο Δήμο. Στην απόφαση για την επανάκαμψη της ιδιοκτησίας του ΚΑΠΠΑ  στο δήμο Θερμαϊκού το Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπει, επίσης, την παραχώρηση για 15 χρόνια στην «ΚΑΠΠΑ 2000» του αμφιθεάτρου και των γραφείων της διοίκησης, προς εξυπηρέτηση των κοινωφελών δράσεων της εταιρίας, υπέρ των ατόμων με αναπηρία και των πολιτών της περιοχής.
Στην ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει την ανάγκη ο δήμος Θερμαϊκού και η «ΚΑΠΠΑ 2000» να σχεδιάσουν και να λειτουργήσουν από κοινού στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις προγράμματα  για την ανάπτυξη του προσαρμοσμένου αθλητισμού.

Τι λέει ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης 
Για την απόφαση επανάκαμψης της ιδιοκτησίας του ΚΑΠΠΑ  ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διαφάνεια και η νομιμότητα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Η επιστροφή του ΚΑΠΠΑ  στην ιδιοκτησία του δήμου θα δώσει νέα δυναμική σε ένα σχέδιο που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση ενός αθλητικού , πολιτιστικού και κοινωνικού Κέντρου που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΑΠΠΑ  μπορεί να εξελιχθεί σε δημιουργικό κύτταρο για την περιοχή, με ακτινοβολία σε ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού». 

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης
Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την εξέλιξη του θέματος, από την πρώτη ημέρα που έγινε το 2001 η παραχώρηση της πρώτης έκτασης από 30 στρέμματα, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πάρις Πεντούσης χαρακτήρισε την υπόθεση του ΚΑΠΠΑ ως «πονεμένη ιστορία». Ενώ με τη σειρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε ότι θα πρέπει μετά την ανάκληση της παραχώρησης οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν στη δικαιοδοσία του Δήμου και να λειτουργούν από αυτόν.
Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, θύμισε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο των λεγόμενων «Ολυμπιακών έργων» και έκφρασε τους φόβους του ότι αν συνεχιστεί ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του ΚΑΠΠΑ, μπορεί να έχουν την ίδια τύχη της απαξίωσης και εγκατάλειψης που έχουν και τα άλλα ανάλογα έργα.
«Αν περάσουν οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ ολοκληρωτικά στο Δήμο και λειτουργούν πλέον υπό την εποπτεία του, τότε και οι χώροι του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και οι πολίτες να βρίσκουν ελεύθερους χώρους – που δεν υπάρχουν σήμερα- για να αθλούνται, αλλά και ο δήμος να έχει σημαντικά έσοδα, αξιοποιώντας στο έπακρο τον αθλητικό τουρισμό», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». 


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.