Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ρεσιτάλ αθλιότητας από τον καταστροφέα της Αυτοδιοίκησης

Από έναν άνθρωπο, όπως ο μέχρι προχθές υπουργός Εσωτερικών, Α.Ντινόπουλος, που φέρνει κι αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του στο ίδιο υπουργείο, τεράστιες ευθύνες για τις εγκληματικές περικοπές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το απερίγραπτο οικονομικό χάλι, στο οποίο οδηγήθηκαν οι δήμοι όλης της χώρας, μόνο αρλούμπες, κατά την επιεικέστερη έκφραση, θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Όπως η αθλιότητα που τόλμησε να εκστομίσει ότι τάχα ο Φώτης Κουβέλης χρηματίστηκε, για να μην ψηφίσει Πρόεδρο η ΔΗΜΑΡ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Ποιος; Ο Κουβέλης. Ένα εγνωσμένης ηθικής ακεραιότητας, σεμνότητας και αναγνωρισμένης εντιμότητας στέλεχος της Αριστεράς. Χωρίς το παραμικρό ψεγάδι στην πενηντάχρονη και βάλε πολιτική του διαδρομή, ακόμη από τις γραμμές της προδικτατορικής Νεολαίας Λαμπράκη. Και στον οποίο θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς αρκετά λάθη, παραλείψεις και αβλεψείες στην πολιτική του σταδιοδρομία, ειδικά της τελευταίας περιόδου. Χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει το παραμικρό ψεγάδι σε παρόμοιες βρομιές, σαν αυτές που ξεφούρνισε ο κύριος Ντινόπουλος.
Με το να διασπείρει κανείς παρόμοιες  ηλιθιότητες, κάνοντας για μία ακόμη φορά επίδειξη λασπολογίας, ανευθυνότητας και κιτρινισμού – άθλημα στο οποίο διαπρέπει το εν λόγω Σαμαρικό στέλεχος- ξεφεύγει από τα όρια της κοσμιότητας και της ύβρεως.
Θα πρέπει η ηγεσία της Ν.Δ. να συστήσει στον συγκεκριμένο συκοφάντη και στα άλλα στελέχη της, να επιδείξουν περισσότερη αυτοσυγκράτηση αυτές τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και μπορεί να έχουν χάσει τελείως την ψυχραιμία τους, βλέποντας τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις απρέπειες και τις συκοφαντίες στις οποίες καταφεύγουν, όσο βλέπουν να χάνονται ανεπιστρεπτί οι πολυπόθητες καρέκλες της εξουσίας.

Πως δημιουργήθηκε το θέμα
Επίθεση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη στάση που τήρησε ο πρώτος στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση σε σπίτι ψηφοφόρου, η οποία μάλιστα μαγνητοσκοπήθηκε (το βίντεο μεταφορτώθηκε στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα κατέβηκε), ο κ. Ντινόπουλος άφησε αιχμές ότι ο κ. Κουβέλης χρηματίστηκε, για να μην ψηφίσει Πρόεδρο η ΔΗΜΑΡ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Αφού κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι "ήθελε εκλογές γεναριάτικα", ο απερχόμενος υπουργός άκουσε κάποιον από τους παρευρισκόμενους να δηλώνει και "ο Κουβέλης", και απάντησε, δίχως να πει αν έχει κανένα σχετικό στοιχείο ή κάποια απόδειξη: "Αυτόν άστον, αυτός πληρώθηκε καλά".
Στην ίδια ομιλία, ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και δεν έχουμε να πληρώσουμε το χαρτί που απαιτείται για ψηφοδέλτια.
Εκμυστηρεύτηκε, δε, πως ο πρωθυπουργός τον έπαιρνε τηλέφωνο, για να τον ρωτήσει πού θα βρούμε χαρτί.

Οργισμένη αντίδραση από ΔΗΜΑΡ
Την οργή της Δημοκρατικής Αριστεράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών για τον επικεφαλής του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.
Το κόμμα, σε άμεση ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ να τον αποδοκιμάσουν δημοσίως «για τα όσα χυδαία και εμετικά είπε» για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
«Αν αδιαφορήσουν, θα είναι συνένοχοι στην πολιτική ανηθικότητα και στη βρωμιά», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Ντινόπουλου δείχνουν το επίπεδο των στελεχών της ΝΔ
Στην πολιτική σύγκρουση που προκλήθηκε από τις δήλωσεις του τέως υπουργού Εσωτερικών, παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του Αργύρη Ντινόπουλου.
«Τα όσα απαράδεκτα αναφέρει σε προεκλογική του συγκέντρωση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ.Ντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων μιλά ακόμα και για χρηματισμό του κ.Κουβέλη, δείχνουν το πολιτικό επίπεδο των στελεχών της ΝΔ και το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εκλεκτοί του κ.Σαμαρά λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός τους δείξει την οριστική πόρτα εξόδου», επισημαίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα γυρίζει ο Ντινόπουλος

Το βράδυ και μετά τη συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο ο κ.Ντινόπουλος τα γύρισε, υποστηρίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και ότι με τη φράση «πληρώθηκε καλά» εννοούσε το γεγονός ότι τον εξαπάτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που του υποσχόταν συνεργασία και τελικά, μετά την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, τον άδειασε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.