Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για το έργο-μαϊμού υποθαλάσσιας αρτηρίας

Μία ακόμη από τις χρυσοπληρωμένες μακέτες έργων-μαϊμού
Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η πολυσυζητημένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, έργο που τελικώς έμεινε στα χαρτιά, αφού η κατασκευή του ακυρώθηκε, εξέλιξη που, όπως φαίνεται, θα στοιχίσει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, με δικαστική απόφαση, καλείται να καταβάλλει στον εργολάβο ως αποζημίωση το ποσό των 73 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν 
ποινικές ευθύνες εναντίον παντός υπευθύνου για το «ναυάγιο» του έργου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο «κάδρο» θα μπει κάθε συναρμόδιος παράγοντας του Κράτους.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Μακεδονία», προχθεσινό δημοσίευμα της οποίας προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, ήδη δεσμεύτηκε από τα κρατικά ταμεία η πρώτη δόση της αποζημίωσης, ύψους σχεδόν 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.