Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

O "πολιτικός πολιτισμός" του μικρόψυχου κ.Αντώνη Σαμαρά

Δεν περίμενε κανείς ότι θα διακρίνονταν για πολιτικό πολιτισμό ο άνθρωπος που 2,5 χρόνια ως πρωθυπουργός μας φλόμωσε στα ψέματα. Περιμέναμε όμως ότι θα επιδεικνύονταν τουλάχιστον μία στοιχειώδης ευγένεια, ανάλογη με αυτή που έδειξαν όλοι οι μέχρι τώρα ένοικοι του Μαξίμου.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Ν.Δ., όχι μόνο δεν βρήκε στη χτεσινή του δήλωση, μετά την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, να πει έστω μία λέξη, αναγνωρίζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πήρε για να συγχαρεί το νέο πρωθυπουργό, αλλά αρνήθηκε ακόμη και να του παραδώσει, ως είθισται, στον κ.Αλέξη Τσίπρα. "Έφυγε και άφησε τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι", λένε για την εξωφρενική ενέργεια Σαμαρά  
Έκπληξη, προκλήθηκε από την απαράδεκτη μικρόψυχη απόφαση του προέδρου της ΝΔ να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της  πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από στενό του συνεργάτη και όχι από τον ίδιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.
Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απόρησαν με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την πρωθυπουργία στον διάδοχό του. Συνεργάτες του όταν ρωτήθηκαν για ποιό λόγο επελέγη αυτή η λύση απάντησαν «δεν προβλέπεται συνταγματικά».
Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν άντεχε το πλάνο του απερχόμενου».
«Πού πήγε ο πολιτικός πολιτισμός τον οποίο ευαγγελιζόσασταν ως χθες;» ρώτησε γνωστός δημοσιογράφος τον διευθυντή τύπου του Αντώνη Σαμαρά και εκείνος απάντησε ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.