Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«Κυριακή κοντή γιορτή…»

Λίγες μόνο ώρες έμειναν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης. Τελείωσαν τα μεσάνυχτα, με το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας τα απίστευτα μασάλια, οι εκφοβιστικές απειλές, το χάος που τάχα θα έρχονταν από Δευτέρα, το… κωλόχαρτο που δήθεν δεν θα υπήρχε στα σούπερ-μάρκετ αν δεν ξαναεκλεγεί ο σημερινός οπερετικός θίασος του κ. Σαμαρά. Πλέον οι ψηφοφόροι νηφάλια, μακριά από τρομοκρατικά διλήμματα, ήρεμοι, ψύχραιμοι, αποφασίζουν για τη ζωή τους, για το μέλλον των παιδιών τους, για την πορεία της ρημαγμένης από τα μνημόνια και την τρόϊκα Ελλάδας. Σήμανε η ώρα της ελπίδας. Η ώρα για την εκπλήρωση των πόθων δεκαετιών για μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για μια εξουσία που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, το δίλημμα που προβληματίζει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, είναι να αποφασίσουν, λίγο πριν φτάσει η ώρα να μπουν στο παραβάν, είναι αν θέλουν να συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική που καταστρέφει τις ζωές τους και τινάζει στον αέρα το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους, ή αν δώσουν την ευκαιρία για μια αλλαγή πλεύσης, για μία καλυτέρευση του βίου τους. Ξέρουν ότι δεν είναι πολλά τα περιθώρια, με τα μνημόνια που υπέγραψαν τα προηγούμενα χρόνια οι εθελόδουλες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Όμως δυνατότητες για σημαντικές βελτιώσεις υπάρχουν. Ειδικά για τις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που χτυπήθηκαν βαρύτερα από τις συνέπειες της κρίσης. Τους παρίες της ζωής, τους νέους, τους άνεργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Και κάτι επιπλέον: Αυτό που όλοι ομολογούν, ακόμη και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης, είναι η πλήρης αποτυχία της τρομοφοβικής προεκλογικής καμπάνιας του κυρίου Σαμαρά για τον εκβιασμό του εκλογικού σώματος, στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας του τόπου. Όμως η προσπάθεια  καλλιέργειας κλίματος φόβου, μάλλον αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία. Καθώς το αποτέλεσμα ήταν τελικά αυτή η καμπάνια να λειτουργήσει απωθητικά για το κυβερνόν κόμμα και ο μέχρι και σήμερα πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όπως λέει και η σοφή λαϊκή μας παροιμία να «πήγε για μαλλί και να βγήκε κουρεμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.