Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ιστορική νίκη της Αριστεράς, νίκη του ελληνικού λαού

Ιστορική νίκη της Αριστεράς, νίκη του ελληνικού λαού, προεξοφλούν τα αποτελέσματα των exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 19:00 με το κλείσιμο της κάλπης. Συντριπτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντισμός Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μικρή άνοδος του ΚΚΕ. Η είσοδος ή όχι του κόμματος Γ.Παπανδρέου στη Βουλή θα κρίνει αν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αν το ΚΙΔΗΣΟ μείνει εκτός βουλής, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται 36,6% για αυτοδυναμία, διαφορετικά, αν εισέλθει στη Βουλή τότε θα απαιτηθεί 38%.


Τα αποτελέσματα ωστόσο, δείχνουν μια τεράστια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή εντολή από τον λαό στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσει. 

Το σενάριο μάλιστα για τις έδρες που μπορεί να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν μπει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Βουλή είναι από 146 έως 158.
 
Για τη ΝΔ από 65 έως 75, για το Ποτάμι και την Χρυσή Αυγή από 17 έως 22, για το ΚΚΕ από 13 έως 16, για το ΠΑΣΟΚ από 12 έως 15, για τους ΑΝΕΛ από 10 έως 13.
Σύμφωνα με τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Ant1, Alpha, Νεριτ και Star, μέχρι αυτή την στιγμή τα αποτελέσματα είναι:

ΣΥΡΙΖΑ
 από 35,5 έως 39,5% με μέση τιμή το 37,5%

ΝΔ
 από 23% έως 27% με μέση τιμή το 25%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 από 6,4% έως 8,% με μέση τιμή το 7,2%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
 από 6,4% έως 8% με μέση τιμή το 7,2%

ΚΚΕ
 από 4,7% έως 5,7% με μέση τιμή το 5,2%

ΠΑΣΟΚ
 από 4,2% έως 5,2% μέση τιμή το 4,8% 

ΑΝΕΛ
 από 3,5% έως 4,5% με μέση τιμή το 4%

ΚΙΝΗΜΑ
 από 2,2% έως 3,2% με μέση τιμή το 2,7%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 από 0,6% έως 1,6%

ΛΑΟΣ
 από 0,6% έως 1,6%

ΔΗΜΑΡ
 από 03% έως 0,7%


Θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ,
Στη ΝΔ η κουβέντα της επόμενης μέρας άνοιξε πριν καν κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη του κόμματος συνιστούν ναι μεν ψυχραιμία για να μην αποτελέσει ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ θρυαλλίδα της γαλάζιας παράταξης, ωστόσο μιλούν για άμεσες λύσεις και όχι για αποφάσεις που θα ληφθούν μακροπρόθεσμα για να μην ακολουθήσουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν οι κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ώρες δεν θα προέλθουν από κορυφαία στελέχη αλλά από γαλάζια στελέχη που έμειναν εκτός βουλης τόσο στην σημερινή περίοδο όσο και στην προηγούμενη. 


Μάχη στήθος με στήθος γίνεται για την τρίτη θέση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και στο Ποτάμι. Το ΚΚΕ φαίνεται να ανεβάζει αμυδρά το ποσοστό του ενώ μεγάλες απώλειες υφίσταται το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ φαίνεται τελικά να μπαίνουν στην Βουλή, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο είναι μια ανάσα από το κατώφλι της Βουλής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.